Studentlivet i bodø

Det er godt tilrettelagt for studenter i Bodø skal kunne oppleve ei aktiv og positiv fritid, både gjennom de tilbud Studentinord gir og gjennom det som byen for øvrig har å by på.

Positiv fritid

Trenger du å låne sykkek, skiutstyr, fiskeutstyr eller annet turutstyr kan du som student låne gratis gjennom Skattkammeret på Mørkved eller BUA i Bodø sentrum.

Studentinord har også ei koselig hytte som studenter kan leie. Studenthytta ligger naturskjønt til i Vågan, ikke langt fra campus på Mørkved.

Gjennom Studentinords medeierskap i Mørkvedhallen SA har studentene rett til bruk av anleggene selskapet driver; to idrettshaller, vinteråpen kunstgressbane og turnhall. Denne bruken disponeres av BOSI - som som er studentenes eget idrettslag.

BOT, Bodø og omegns turistforening legger til rette for gode turopplevelser i Bodøområdets natur.

Første semester 

Det er i første semester mye av grunnlaget for en lykkelig og givende studietid legges. Det er i løpet av første semester du vil møte venner for livet, det er i løpet av første semester du skaper grunnlaget for en aktiv hverdag og det er i første semester du starter lagringen av de mange gode minnene som du vil ha med deg resten av livet.

Studentinord jobber for at ditt første semester skal bli så bra som mulig. Vi legger det til rette for at du blir kjent med flest mulig av dine nærmeste medstudenter, i tillegg til studenter fra andre fagretninger, fra første dag på universitetet.

Bli kjent med studentverten

Fordi vi synes første semester er så utrolig viktig har vi en helt egen studentvert i Bodø. Studentverten hjelper nye studenter å finne seg til rette på studiestedet, både faglig og sosialt.

Har du spørsmål om hvem som er hvem på studiestedet, hvordan du kan bli med i en studentforening, eller spørsmål relatert til din studiesituasjon – er du hjertelig velkommen til å ta kontakt.

Universitetsbyen Bodø

Bodø er Nord-Norges nest største by med ca. 55000 innbyggere. Byen ligger vakkert til ved havet med mange små viker og flotte strender. I tiden rundt studiestart er det vanligvis gode muligheter til å nyte varme sommerdager og det myke lyset fra augustsola til langt på kveld.

Vi er stolte av byen vår og de muligheter den gir. Aktiviteter som dykking, padling, seiling, kiting og fjellturer er utbredt. Du bør også få med deg spektakulære Saltstraumen, verdens sterkeste malstrøm. Vi anbefaler også idylliske Kjerringøy, der nordlandsdikteren Knut Hamsuns romanfiguerer er festet til filmlerretet.

Bodø er idrettsbyen i nord, med Bodø/Glimt i spissen, og et stort breddeidrettstilbud. Byen har dessuten fått rykte som Norges kuleste musikkby! Parkenfestivalen, musikkfestuka og de mange lokale scenene er noe av det som trekkes fram.

For studenter som søker jobb i Bodø er det gode muligheter. Bodø er vertskommune for mer enn 30 statlige virksomheter og kontorer. Årlig skapes det om lag 450 nye arbeidsplasser. Nord universitet, næringslivet og Bodø kommune samarbeider tett for å gjøre universitetsbyen Bodø stadig mer attraktiv for deg som student.

Nord universitet om studentbyen Bodø

Fotograf Karoline O. A. Pettersen
Tre glade studenter utenfor Nord universitet
Fotograf Karoline O. A. Pettersen
Tre studenter sitter i kantina Alexandria og drikker kaffe

Se også