Sikker på at du reiser helt alene?

Veggedyr og andre skadedyr medfører både ubehag og masse arbeid for deg. Vi oppfordrer deg til å være varsom og ta noen forholdsregler når du er på reise.

For english click here

Vær med å holde ubudne gjester ute

Noen ganger har man skikkelig uflaks. Andre ganger kunne man kanskje greid å forhindre at de ubudne gjestene blir med deg hjem. Vi snakker om veggedyr – de blodsugende parasittene som oppsøker oss mennesker når vi sover. 

Studentinord har strenge kontrollrutiner ved utflytting slik at vi er sikre på at vi har friske og rene rom til nye beboere som kommer til oss. For å opprettholde den gode standarden trenger vi hjelp av deg som bor hos oss, og vi oppfordrer alle til å ta forholdsregler på reise. Veggedyr kan nemlig ikke forflytte seg selv, men er avhengig av å få «haike» med oss mennesker.

Hva gjør du ved mistanke om skadedyr  

Mistenker du at du har veggedyr eller andre skadedyr i boligen din må du melde fra så raskt som mulig via henvendelser på Min Side i appen Studentinord bolig. Ser du levende dyr eller oppdager bitt kan du kontakte oss på telefon.

Mandag til fredag mellom 8 og 15.30 kan du ringe direkte til boligkontoret på 476 20 800. Utenom våre åpningstider kan du kontakte vaktselskapet.

Følgende rutiner skal følges ved mistanke om, eller hvis du oppdager veggedyr i boligen.

Sjekk alltid rommet og senga di på reise

Vi reiser mer nå enn før, og uten at du aner det kan veggedyrene bli med deg hjem i bagasjen. Når du er på reise bør du alltid sjekke rommet ditt ved ankomstfør du pakker ut av bagasjen din. Bruk en lommelykt eller mobilen din til å lyse opp under senga, særlig i sprekker og sømmer, og under tekstilkanter.

Video: Slik sjekker du hotellrommet og unngår veggedyr i bagasjen

Selve veggedyret er vanskelig å få øye på, men ser du små svarte flekker kan det være spor etter veggedyr. Er det veggedyr må du få det undersøkt.

Selve kofferten eller bagen din bør du holde lukket så mye som mulig. Det er lavest risiko for å finne veggedyr på baderommet, så hvis det er mulig å oppbevare bagasjen der er det et smart sted.

Hvordan merker man veggedyrene?

Hvis du blir bitt vil du sannsynligvis oppleve en kraftig kløe og rødlige flekker på huden. Noen får kraftige reaksjoner som kuler og byller, mens noen kan få en veldig liten reaksjon.

Bitt fra veggedyr er i utgangspunktet ikke farlig, men det kan klø voldsomt. Ta kontakt med lege dersom du mistenker infeksjon i bittområdet.

Det er ikke kjent at veggedyr overfører sykdommer til mennesker.

Hvis du mistenker eller oppdager veggedyr hjemme

Uansett om du bor privat eller i studentbolig må du melde fra til huseier/utleier snarest dersom du mistenker at du har fått veggedyr i ditt hjem.

Vask alle klærne dine, også de du har på deg, på 60 grader, og legg annen bagasje/ting i plastposer i en dypfryser i minimum 48 timer så de blir gjennomfrosne.

Studentinord følger strenge rutiner dersom det oppstår situasjoner med skadedyr på studentboligen.