Velkommen til Studentinord - Boligguide

Flytte inn i studentbolig hos oss? Her finner du alt du trenger å vite!

19.07.201807:59 Ane Karlsen
For english click here


Vi håper du vil trives som student, og som beboer hos oss. Her har vi samlet viktig informasjon for deg som bor i studentbolig, men du er alltid velkommen til å stille spørsmål om det er noe du lurer på.

Administrer ditt boligforhold

 • Alt styres fra appen
  Last ned appen Studentinord bolig så blir det enkelt for deg å administrere leieforholdet.   
  Åpne i Google Play
  Åpne i App Store
 • Fordeler med appen
  Appen gir deg snarveier til alle tjenestene du trenger når du bor i studentbolig hos oss. Bruk appen til å rapportere feil på boligen, få tak i vaktmester, og betal husleia med debet/kredittkort. Det er ikke mulig å betale med kort eller kontant på boligkontoret.
  Husk å holde din bankinformasjon oppdatert i appen slik at vi på tidspunkt for utflytting får tilbakebetalt ditt depositum.
 • Bli varslet
  Studentinord sender pushvarsler gjennom appen og på SMS, med viktig informasjon angående ditt leieforhold. Sørg for at du har oppdatert epostadresse og telefonnummer.
 • Prisliste gebyrer, og reglement for studentbolig
  Studentinord ønsker å ivareta hver enkelt beboers behov for ro og orden, og sørge for at boligene blir behandlet slik at det ikke oppstår unødvendig skade. Reglementet for studentboliger er en del av leiekontrakten. Dersom du ikke oppfyller dine forpliktelser etter leiekontrakten eller reglementet for studentboliger vil du bli fakturert iht. til gjeldende satser. Her kan du se gjeldende prisliste og reglement.

Signering av leiekontrakt

For at din leieavtale skal være gyldig, må du ha signert kontrakten. Dette kan gjøres på to måter.

 1. Logg inn i Min side og signer elektronisk.
 2. Skriv ut kontrakten, signer for hånd og last opp signert kontrakt på Min side.

Når du flytter inn

 • Hente nøkler
  Du kan hente nøklene og flytte inn fra kl. 12.00 første dag av kontraktsperioden. Her finner du detaljer rundt henting av nøkler.
 • Boliger med elektronisk nøkkelbrikke
  Hvis du bor i en studentbolig med elektronisk nøkkelbrikke må du sørge for å aktivere den, og lære deg å bruke den. Her kan du lese om hvordan. Merk at du alltid må ha nøkkelbrikken med deg når du forlater ditt rom for å unngå å bli låst ute.
 • Boliger med mobilnøkkel
  Hvis du bor i en studentbolig med mobilnøkkel kan du lese her om hvordan du bruker den. Husk at du alltid må ha mobilen med deg når du forlater ditt rom for å unngå å bli låst ute.
 • Korona og smittevern
  Hva gjelder dersom du blir satt i karantene, hva kan du gjøre for å redusere risiko for smitte, og hvor melder du fra om du er syk? Les mer om karanteneinstruks og retningslinjer for beboere her.
 • Husk at du må fylle inn sjekkliste
  Innen 14 dager etter at du har flyttet inn må du fylle inn sjekkliste. Med sjekklisten bekrefter du at boligen er i tilfredsstillende stand, eller du kan melde eventuelle mangler. Du finner sjekklisten på Min side i appen Studentinord bolig eller på Min side via desktop. Ikke glem å trykke fullfør.
 • Ansvar for renhold
  Du har ansvar for å vaske egen bolig. Beboerne har i fellesskap ansvar for renhold av fellesrom/-areal de er tilknyttet. Gjør deg kjent med vaskelister for fellesvask der du skal bo. Studentinord gjennomfører ukentlig sjekk av større felleskjøkken og bad. Hvis renholdet ikke godkjennes kan den ansvarlige studenten bli belastet et gebyr pr. times arbeid vi må utføre. Store felleskjøkken i Bodø har innleid ukentlig renhold, men du må likevel holde god orden selv.
  Se video av en godt utført ukentlig kjøkkenvask
 • Innboforsikring
  Studentinord dekker ikke innboforsikring. Du må selv sørge for forsikring av private eiendeler i boligen og tilhørende bod.
 • I tilfelle brann
  Gjør deg kjent med rømningsveier og rutiner for brann. Det henger oppslag på boliganleggene. Alle boligene er utstyrt med røykvarslere og slukningsutstyr. Det er viktig at du gjør deg kjent med dette utstyret. Enkelte boliganlegg er utstyrt med brannsentral. Dette utstyret må ikke røres.
 • Nye batteri til brannalarm
  Gi beskjed om behov for nye batterier til røykvarslere via Min side i appen Studentinord bolig. NB! Røykvarslerne må ikke settes ut av funksjon.
 • Komfyrvakt
  Noen anlegg har komfyrvakt som ekstra brannsikkerhet. Se oppslag på eget kjøkken.

Det sosiale livet på studentbolig

 • Snakk med hverandre og ta del i fellesskapet
  Å bo sammen med andre mennesker krever at vi viser hensyn og respekt overfor hverandre. Vi har alle ulik bakgrunn, og ulik standard for hvordan vi ønsker å ha det. Det viktigste du kan gjøre er å lytte og kommunisere med de du bor med, og bidra til fellesskapet:
  • Spør, lytt og snakk
  • Vis hensyn og respekt
  • Samarbeid om å sette opp vaskelister, og vask når det er din tur
  • Gå ut med søpla 
  • Rydd alltid opp etter deg selv
  • Spør før du inviterer venner 
  • Finn på noe gøy sammen!
 • Bor du i Mørkvedveien 18 eller 20 i Bodø? 
  Da må du sette deg inn i hva som forventes av deg i din ansvarsuke, hvordan du kan være med å skape et trivelig miljø på ditt kjøkken, og hvilke regler som gjelder for fest, hygiene og utstyr. Her kan du lese deg opp på hva som er forventet når du har ansvarsuke!
 • Bomiljøutvalg og husvert
  Mange av våre studentboliger har bomiljøutvalg eller husvert som jobber for at alle beboerne skal trives og ha det bra. Hvis du ønsker å bidra, eller hvis du har noen spørsmål er du hjertelig velkommen til å kontakte boligkontoret, se kontaktinformasjon lengre ned.
  Alle nye beboere i Trøndelag vil i løpet av de første ukene få besøk av husverten, en student som jobber som kontaktperson for beboerne. Husverten kan blant annet alt det praktiske ved å bo i studentbolig, være bindeledd mellom beboerne og Studentinord, og bidra til sosiale tiltak på studentboligene.
 • Fortrolig samtale
  Hvis du har behov for å snakke med noen fortrolig kan du kontakte studentverten, en Peer Supporter (Bodø) eller rådgivningstjenesten - som alle har taushetsplikt.
 • Hold deg oppdatert i studentmiljøet
  Last ned appen Infoskjermen Go, og logg inn med delingskoden som tilhører ditt studiested. Her får du informasjon fra Studentinord om happenings i studentmiljøet, fadderprogram, menyen i kantina og nyheter fra Studentinord. 

Din trygghet på studentboligen

Lurt å vite

Fortsatt noe du lurer på?

Se gjerne om du finner det du leter etter på Studentinord bolig FAQ (ofte stilte spørsmål).

Utflytting - dette må du huske på

Her finner du en oversikt over krav som må oppfylles før leieforholdet er fullstendig avsluttet og vi kan utbetale ditt depositum.

Nyttig kontaktinformasjon

Kart som viser hvor boligkontoret ligger på campus Bodø
Student som får overlevert nøklene i skranken

Relaterte artikler