Gratis selvhjelpskurs utviklet av psykolog

Her finner du videoer med gratis selvhjelpskurs som kan gi deg verktøy for å takle vanlige psykiske utfordringer.

05.01.202114:01 Erling Rognes Solbu

Selvhjelpskurs for ulike utfordringer

På denne siden har vi samlet lenker til selvhjelpskurs, som kan gi kunnskap og verktøy for å takle utfordringer med depresjon, søvnvansker, sosial angst, panikkangst, fobier, helseangst og flyskrekk.

Kursene er utviklet av psykolog Magnus Nordmo, og formidles også av Mental Helse. Kursene er gratis og krever ingen registrering.

Du kan gjennomføre kursene på egenhånd. Våre studentrådgivere er godt kjent med innholdet, og du kan ta kontakt med dem dersom du har spørsmål til bruk av verktøyene som presenteres, eller ønsker videre oppfølging.

Les dette først

Kursene består av serier med korte videomoduler og arbeidsark med oppgaver. Til noen av kursene finnes det også gratis mobilapper.

Det er viktig at du begynner på modul 1 i kurset du vil følge, og ser videoene i nummerert rekkefølge. Om du begynner å se midt i rekken av moduler, eller midt i en av modulvideoene, vil ikke selvhjelpskurset gi like godt utbytte. Bruk også arbeidsarkene og appen slik det blir forklart i videoene.

Følg kursene i det tempoet som passer deg.

Depresjon

Depresjon

I dette programmet vil du lære om depresjon og hvilke konkrete steg du kan ta for å overkomme den. Programmet består av en videoserie, en rekke arbeidsark og en gratis mobilapplikasjon.

Gå til programmet (videoer)

Arbeidsark

Planlegger-app IOS

Planlegger-app Android

Langvarige søvnvansker

Langvarige søvnvansker

I dette programmet vil du lære en metode for å bli kvitt søvnplager som har vart tre måneder eller lengre. Dersom du derimot har søvnvansker som har vart kortere enn tre måneder har vi en alternativ video.

Gå til programmet (videoer)

Kortvarige søvnproblemer (video)

Arbeidsark

Søvndagbok IOS

Søvndagbok Android

Sosial angst

Sosial angst

I dette programmet vil du lære om sosial angst, hvordan du kan øve på å snu fokus bort fra deg selv og få et mer realistisk bilde av din egen påvirkning på andre.

Gå til programmet (videoer)

Arbeidsark

Panikkangst

Panikkangst

I dette programmet vil du lære om prosessen som opprettholder angst, samt hvordan du skal arbeide for å bli kvitt angst. Denne informasjonen danner også grunntanken bak behandling av angst generelt.

Gå til programmet (videoer)

Arbeidsark

Flyskrekk

Flyskrekk

I denne videoen vil du lære spesifikt om å arbeide med flyskrekk. NB: Man er avhengig av å se panikkangstprogrammet før man ser denne videoen.

Gå til programmet (video)

Arbeidsark

Helseangst

Helseangst

I denne videoen vil du lære hvordan du kan arbeide med helseangst. NB: Man er avhengig av å se panikkangstprogrammet før man ser denne videoen.

Gå til programmet (video)

Arbeidsark

Fobier

Fobier

Har man en fobi er man uhensiktsmessig redd for noe. Denne videoen gir en generell innføring i hvordan man kan arbeide for å bli kvitt en fobi. NB: Man er avhengig av å se panikkangstprogrammet før man ser denne videoen.

Gå til programmet (video)

Arbeidsark