w

Studentverten på Levanger

-Mitt beste tips er å være litt frampå de første ukene, sier studentvert på Levanger Guri Tranås.

03.08.201609:35 Erling Rognes Solbu

Guri har studert faglærer musikk på Røstad. Da hun var fersk student var det en bevisst strategi å involvere seg i studentmiljøet.

-Jeg var med på alt som skjedde den første tiden. Det hadde jeg veldig mye igjen for i tiden etterpå. Det lønner seg å bruke Fadderuka til å bli kjent med klassen sin, og stifte noen nye bekjentskaper ellers i studentmiljøet. Det er nyttig for resten av studietida, sier hun.

Guri har vært med i Røstad studentkor og Røstad scene. Slik ble studietiden spennende og utfordrende, også på ettermiddager og i helgene. Ikke minst er det viktig å bli godt kjent med andre studenter for å gjøre det bra på studiet, mener Guri.

-Det er enklere å komme seg gjennom pensum, arbeidskrav og prosjekter når man har andre å spille på. Grunnlaget for et trygt sosialt nettverk legges de første ukene, sier Guri.

Hun har også trøstende ord til nervøse studenter som har mange spørsmål i møtet med en ny hverdag.

-Slapp av, det ordner seg. Så lenge du tør å spørre om det du lurer på finner du alltid noen som hjelper deg på rett vei, smiler hun.

Hva kan studentverten hjelpe deg med?

Studentverten er en du kan spørre om stort og smått, som hvordan melder jeg meg opp til eksamen, hvem er hvem på studiestedet, hvordan blir jeg med i studentidrettslaget, hvor får jeg kjøpt pensum, hvordan betaler jeg semesteravgift osv.

Studentverten vil arrangere ulike events for studenter gjennom høstsemesteret, og bidra til at det skjer mer enn bare forelesninger og gruppearbeid på studiestedet. Hun vil også være støttespiller for studentforeningene og tillitsvalgte studenter.

Hvor finner du Studentverten?

Guri har ei sofagruppe i lesesalen over biblioteket i Nylåna. Hit kan du komme hvis du lurer på noe, eller slå deg ned ei stund hvis du bare vil slappe av og prate litt.

Studentverten er å finne på «sofa-kontoret» tirsdager 11-15 og torsdager kl. 9 – 15.

HVA SKJER?

Følg "studentverten" på Snapchat, og Studentinord Trøndelag på Facebook.

KONTAKT:

e-post, 917 77 604

Studentvert Guri Tranås

Relaterte artikler