w

6 tips til en sunn start på 2019

Har du nyttårsforsetter? Da hjelper vi deg gjerne i gang!

20.12.201710:21 Erling Rognes Solbu

Godt nyttår, og velkommen tilbake til universitetet! Vi håper du har kost deg skikkelig i jula. Nå er januar her, og det føles bra å bytte ut ribbe og godteri med sunn og variert mat.  

Her er kantinenes smørbrødliste for en sunn start på 2019: *

1. Mix en sunn og frisk lunsj fra salatbaren

Salatbaren er flaggskipet i sunnhetsmenyen vår, og den lunsjretten vi selger mest av. Alle studiestedene har kantine som tilbyr salatbar med friske grønnsaker, pasta, egg, diverse grønnsaksblandinger og masse annet snadder.

I Bodø, Steinkjer, Levanger og Stjørdal har vi også yoghurtbar.

2. Velg grovt brød

Du kan velge grovt brød i baguetter, smørbrød, matpakker og så videre. Alt er tydelig merket i hyllene våre.

3. Velg frukt og nøtter når du trenger en boost

Vi har de sunne alternativene du kan bruke når du nesten sovner på lesesalen. Få ny energi samtidig som du plusser på med vitaminer og antioksidanter. Hva med en fersk smoothie for å få hjernen i gang?

4. Tilpass varmlunsj og middag etter smak, behov og økonomi

Mange av kantinene tilbyr varm lunsj eller middag på vekt. Du kan velge selv hva og hvor mye du vil ha. Dermed betaler du kun for det du ønsker å spise, og bidrar til at vi kaster mindre mat.

Tips: Kombiner gjerne varmlunsjmenyen med noe fra salatbaren.

5. Velg miljøvennlig emballasje

Vi kjøper inn nedbrytbar emballasje til salatbar og varmlunsjmenyer. Velg denne når du forsyner deg, så blir det mindre plastsøppel.

Fortsatt vil du finne plastemballasje ved buffetene i noen av kantinene våre. Vi bytter ut denne med ny, nedbrytbar emballasje etter hvert som lageret tømmes.

6. Gi oss beskjed

Husk også at du gjerne må tipse oss. Vi er her for deg som er student, så still gjerne krav til oss! Har du forslag til retter eller menyer vi bør servere? Er det varer du ønsker mer av? Har du allergier, og er usikker på hva en rett inneholder? Snakk med personalet i kantina om det.

* Det vil være variasjon i utvalget mellom de ulike studiestedene.

Sunn start
Sunne ingredienser

Relaterte artikler