Korona, oppdatering for beboere

25. mars 2021

For english click here

Hei, kjære beboer! Hvordan står det til med deg? Nå har vi levd med koronasituasjonen i over ett år, og en tredje smittebølge er i gang. Ulike nasjonale og lokale regler gjelder, og vi forsøker vel alle så godt vi kan å følge med på nyhetene om utviklingen i smittesituasjonen. Vi ser at selv politikerne kan gjøre feil, men det er viktig at vi fortsetter å ha tillit til myndighetene, følger gjeldende regler, og at vi holder motet oppe. Det er bedre tider i vente!

Vi ber alle beboere om å holde seg oppdatert på lokale og nasjonale smitteverntiltak. Håper alle har det bra – etter forholdene, at dere er friske, og at dere har kontakt med noen nære og kjære i hverdagen.

Hvis du eller noen i din kohort blir smittet

Det er viktig at du har kjennskap til karanteneinstruksen for studentbolig, så du vet hva som gjelder dersom du eller noen i din kohort blir smittet eller satt i karantene. 

Her kan du lese karanteneinstruks for studentbolig.

Hvilke regler gjelder 

Husk at det er alltid er de strengeste reglene som gjelder, enten det er nasjonalt eller lokalt.

Det er både ønskelig og mulig å ha et sosialt liv i på studentboligene, men vi må alle bidra til å holde hverandre friske - og til å holde smittetallene så lave som mulig. Vi vil tydeliggjøre noen regler for sosialisering på studentboligene:

Et felleskjøkken er en kohort

Dersom du har studentbolig med delt kjøkken, kan du betrakte dem du deler kjøkken med som «husstandsmedlemmer». Det betyr at du kan være fysisk nær disse studentene. Vi oppfordrer likevel til hyppig håndvask og begrenset fysisk kontakt, også mellom medlemmer av samme kohort. 

Husk at du bør holde minst TO meters avstand til studenter som hører til et annet felleskjøkken (kohort), eller som ikke bor i samme bolig. Beboere fra andre kjøkken/boliger er å regne som gjester.

Anbefaling om antall gjester

Regjeringen anbefaler å ha maks 2 gjester på besøk. 

Vi oppfordrer til å ha færrest mulig gjester, og husk å holde minst TO meters avstand til dem du har besøk av. Tenk over om du har plass i boligen til å ta imot gjester. Tenk også på å ta hensyn til dem du deler kjøkken med hvis du har gjester fra utenfor kohorten. Snakk sammen om hva som er greit og ikke greit når en har besøk. 

I alle tilfeller gjelder disse anbefalingene ved besøk:

 • Hold minst TO meters avstand.
 • Vask hendene ofte.
 • Ikke ta imot besøk hvis du har symptomer på luftveisinfeksjon.
 • Ikke ta imot besøk fra personer som har symptomer på luftveisinfeksjon.

Bedre å møtes ute

Risikoen for smitte er høyere innendørs enn utendørs. Kanskje du kan møte venner utendørs? Nå går vi mot lysere dager, og det er fint å være ute. Utnytt dagslyset! Hva med en rusletur med kaffe og lunsj i sekken? Eller joggetur, så får du trent og skravlet litt samtidig?

Hvis du finne på noe ute men mangler utstyr kan du sjekke om det du trenger kan lånes gratis - sjekk mulighetene på ditt studiested.

Ta vare på hverandre - og ta gjerne kontakt med oss 

Vi håper dere fortsetter å ta godt vare på hverandre i denne krevende tiden. Vi i Studentinord er tilgjengelig, så ikke nøl med å ta kontakt.

 • Digital rådgivning
  Husk at du alltid er velkommen til å kontakte studentrådgiverne i Studentinord om du vil snakke om stort eller smått.
 • Studenttelefonen
  Ønsker du å snakke med andre enn oss? Eller snakke med noen utenfor våre åpningstider? Studenttelefonen og flere andre hjelpeinstanser har døgnåpent, også i helg og på helligdager.
 • Boligkonsulenter
  Snakk med boligkonsulentene hvis du har praktiske boligspørsmål.
 • Vaktselskap
  Du kan kontakte vekterselskapet dersom du er utrygg. Vekterne er der for din egen og andre beboeres sikkerhet.

Nyttige lenker

Relaterte artikler