RÅDGIVNING OG HELSETJENESTER for studenter i Mo i Rana

Studentlivet kan by på utfordringer. Noen ganger hjelper det å sette ord på vanskelige tanker og følelser før de vokser seg for store.

Book time
24.06.202015:35 Ane Karlsen
For english click here


Studentinords rådgivningstjeneste er et lavterskeltilbud til alle studenter ved Nord universitet. Tjenesten er gratis og rådgiver har taushetsplikt. 

Hvor og når er studentrådgiver tilgjengelig?

I løpet av høstsemesteret 2022 får vi på plass en studentrådgiver med fast tilholdssted på studiested Mo i Rana. Inntil videre kan du booke digital rådgivning.

Hva kan studentrådgiver hjelpe med?

I løpet av studietida kan du oppleve situasjoner som kan være vanskelig å finne ut av på egen hånd. Til studentrådgiveren kan du komme med alle slags spørsmål og problemstillinger. Noen eksempler:

  • Personlige utfordringer som relasjonsvansker, kjærlighetssorg, sosial mestring og stress.
  • Studierelaterte vansker knyttet til motivasjon, forsinkelse, konsentrasjonsvansker, eksamensangst eller tidsplanlegging.
  • Økonomiske forhold som studielån, gjeld og ytelser fra NAV.
  • Andre utfordringer som rus, spiseforstyrrelser, angst eller depresjon.

Studentrådgiver kan også hjelpe deg med å komme i kontakt med det offentlige hjelpeapparatet, og tilrettelegge for samarbeid mellom hjelpeinstanser, studenten og universitetet.

Lang ventetid for samtale?

Ønsker du å snakke med noen andre enn oss - eller trenger du hjelp i perioder vi har stengt - finnes det andre du kan kontakte. 

Her finner du oversikt over andre hjelpeinstanser, blant annet Studenttelefonen.

Relaterte artikler