Styrker Mo i Rana som universitetsby

Åpningen av Kaialundveien studentboliger er starten på et nytt kapittel for universitetsbyen Mo i Rana. -Alle studenter kommer til å kjenne noen som bor her, sier studentleder Lars Skulstad Dahle.

Det var sol, bobler i glasset, prominente gjester og snorklipping da Mo i Ranas første studentboliger ble åpnet torsdag 3. september. I Kaialundveien studentboliger er det 60 leiligheter med eget kjøkken og bad, og en romslig fellesstue for alle beboerne.

-Når jeg åpner disse studentboligene åpner jeg også universitetsbyen Mo i Rana, sa fylkesrådsleder Tomas Norvoll fra talerstolen, før han klippet over snora som ble holdt av beboer Synnøve Haugsvær og leder i Rana studentforening Lars Skulstad Dahle.  

En universitetsby trenger studentboliger. Og Kaialundveien studentboliger ligger perfekt plassert i sentrum av byen, i kort gangavstand ned til campus Helgeland ­­­­­og også til andre aktiviteter og nødvendigheter som kino og utesteder, svømmehall og treningssentre, togstasjon, turområder og butikker.

Viktig for studentmiljøet

Lars Skulstad Dahle mener det er utrolig viktig for studentene at det finnes studentboliger i Mo i Rana.

-Å ha muligheten til å bo nærme campus sammen med andre studenter, det er jo det en tenker på når en hører studentby. Dette blir et møtepunkt i sentrum. Alle studenter kommer til å kjenne noen som bor her, sier han.

At studentboligene er et viktig møtepunkt kan Synnøve Haugsvær skrive under på. Hun er fersk sykepleierstudent som har flyttet til Mo i Rana fra Vestlandet. Etter at hun flyttet inn i august har hun fått flere nye venner.  

-Jeg trives veldig godt. Det er lett å komme i kontakt med de andre som bor her. For eksempel er det ofte filmkveld i fellesstua, forteller hun.

Ambisjoner for Mo i Rana og Helgeland

-Kaialundveien studentboliger er med sin beliggenhet med på å komplettere campus Helgeland, og bidra til å gjøre Mo i Rana til et mer attraktivt valg for studenter, sa administrerende direktør i Studentinord Kristian Brunsvik Olsen i sin åpningstale.

Tomta Kaialunden studentboliger er bygd på er gitt gratis til Studentinord av kommunen. Nå står bygget der, men ordfører i Rana kommune, Geir Waage, har fortsatt ambisjonene intakt. Han kom like godt med en utfordring fra talerstolen:

-Dette er de første studentboligene i Mo i Rana, og følg nøye med: de første. I morgen går vi i gang med å planlegge de neste!

En entusiastisk rektor Hanne Solheim Hansen fortalte i sin tale om gode søkertall og rekordstore kull på studiene Nord universitet tilbyr på Campus Helgeland. Hun mener studentboligene er en ny og viktig byggestein i Nord universitet sin satsning på Helgeland.

-Dette er en stor dag for Nord universitet. Nærhet er en av Nord universitet sine verdier. Her får studentene nærhet til campus, byen og til hverandre, sier hun.  

Bilde fra åpningen, de står forran de nye studentboligene. Det er en mann og to studenter, de har
Adm. dir. i Studentinord Kristian Brunsvik Olsen, ordfører i Rana kommune Geir Waage, rektor Hanne
Monica Beate Øwre Strand (Nord universitet)
Rektor Hanne Solheim Hansen får en omvisning av beboer Synnøve Haugsvær.