-Her legges det til rette for at beboerne kan bli kjent med naboen

Det sa næringsminister Iselin Nybø da hun stod for den offisielle åpningen av Røstad studentboliger. Den positive rollen studentboliger spiller for studentenes sosiale liv kom i fokus under åpningen.

Administrerende direktør i Studentinord, Kristian Brunsvik Oslen, kunne ønske statsråd Nybø, rektor Hanne Solheim Hansen, ordfører i Levanger Anita Ravlo Sand, regionleder i studentorganisasjonen Amanda Tunsberg, samt entreprenør, arkitekt og andre interessenter velkommen til det som var en stor dag for Studentinord: den offisielle åpningen av Røstad studentboliger.

-150 nye boliger, 150 meter fra nærmeste forelesningssal

-Det er stas å åpne nye bygg for en politiker fordi det er et konkret resultat av politiske prosesser. Det å komme hit og treffe studentene som skal bo her, da ser du det faktiske resultatet av pengene som er bevilget. Og for et resultat det har blitt! sa næringsminister Iselin Nybø fra talerstolen før hun gjennomførte snorklippingen som offisielt markerte åpningen av studentboligene.

Statsråden la også vekt på de miljøvennlige løsningene i bygget, og la til at det jo bare er passende at et massivtrehus bygges i trehusbyen Levanger.

Rektor Solheim Hansen fulgte opp med at det gir henne ekstra glede i hjertet å kunne ønske velkommen til nye studenter når hun vet at mange av dem kan bo i helt nye boliger – 150 nye studentboliger, 150 meter fra nærmeste forelesningssal.

Ta enhjulssykkelen til forelesning!

For regionleder i Studentorganisasjonen i Trøndelag, Amanda Tunsberg, slo fast at nå har vi boliger så nære campus vi kan komme, og at det åpner for en del kreative måter å komme seg til undervisning på.

-Jeg har ivret for enhjulssykkel, man kan også bruke stylter, men jeg har en følelse av at det blir mye crocks i raggsokker, og det er bra. Det som skjer med miljøet når alt er nært at studentene får et nærmere forhold til hverandre, til studentforeningene og området vi er på med tilbudene vi har etter skoletid. Det er skikkelig viktig når det gjelder ensomhet blant studenter. Det handler om å kunne være der det skjer.

Viktig å ha noen å spise frokost med

Nærtingsminister Nybø la også stor vekt på det sosiale aspektet ved å bo i studentbolig

-Et rimelig sted å bo er et viktig virkemiddel for å sikre at flest mulig kan ta høyere utdanning. Men vi bygger også studentboliger av andre grunner. Mange av erfaringene du gjør i studietida lærer du utenfor forelesningssalen i møte med andre studenter. Derfor er det bra at det lages gode sosiale arenaer. Her legges det til rette for at folk kan bli kjent med naboen, sa hun.

Kristian Brunsvik Olsen tok i sin tale opp at sosiale boforhold kan komme enda mer til sin rett i en tid da koronapandemien legger begrensninger på andre sosiale aktiviteter.

-Det er viktig å ha noen å spise frokost med. Det er viktig å ha felleskjøkken og fellesstuer å henge i. Det er viktig å ha kort vei til noen som er i samme situasjon som deg. Det er viktig å ha dette fellesskapet, sa han med henvisning til det splitter nye studentboligbygget bak seg.

Bilde fra åpningen av de nye studentboligene, det er tre kvinner som åpner. En av dem har akkurat
Bjørnar O. Leknes (Nord universitet)
Bilde et tatt inne i et av felles arealene, flere sitter sammen og ser smilende ut.