Nå blir det treningspark i Mørkvedlia

Nå starter arbeidet med en utendørs og urban treningspark i umiddelbar nærhet til Nord universitet og Mørkvedlia studentpark.

Traktordekk, balansestokker og treningsapparat

Treningsparken blir universelt utformet med asfaltert og opplyst sti bort til selve treningsarealet. Det blir benker og bord som er tilpasset rullestolbrukere, og området ligger litt i le bak en voll.

Det er et fokus på at parken skal se estetisk fin ut, men det er selvsagt svært viktig at det skal føles trygt og godt å bruke anlegget. Fallunderlaget på treningsområdet er støpt gummi. Rundt og utenfor gummidekket blir det blant annet traktordekk og balansestokker. Selve treningsapparatet er ett stort apparat med utallige bruksmuligheter, som flere kan bruke samtidig.

Gummidekket i treningsparken blir på ca. 90 kvm, mens området i sin helhet vil være på ca. 250 kvm. 

Det blir fristende å ta turen

Treningsparken er et gratis og sosialt tilbud som er åpent for alle - hele døgnet.

Lærerstudent Marthine Nohr Johansen er positiv og gira på å følge utviklingen.  – Jeg har kommet med innspill og fulgt med i prosessen. Det er så flott å se utviklinga her på Mørkved. Folkehelse er i fokus, og jeg tror det blir fristende å ta turen til treningsparken. 

Ferdigstillelse avhenger av høstværet

Øyvind Johansen i Anleggsgartnermester Svein Erik Johansen AS, og anleggsmaskinfører Kristoffer Jakobsen i Enkon, forteller at de nå har satt i gang med grunnarbeidet. Treningsapparater er bestilt og monteringen starter så snart de blir levert, og grunnarbeidet er ferdig.

Gummidekket må legges i oppholdsvær og plussgrader, så det er sannsynlig at det blir en byggeperiode mot våren for å sluttføreprosjektet. Med mindre høsten blir særdeles varm. Og det er lov å håpe!

Finansiering

Prosjektet er i regi av Bodø kommune, og har en totalkostnad på cirka 1,9 millioner kroner, eks. moms. Av dette inngår statlige spillemidler på 400.000 kroner til lys og treningsapparater. Studentinord går inn med inntil 250.000 kroner.

Studentinord har lenge hatt tanker om å utvikle området mellom Mørkvedhallen og Mørkvedlia studentpark. En treningspark ville vært et stort prosjekt å gjennføre alene, men i samarbeid med Bodø kommune bidrar vi gladelig med midler slik at studentene blir prioritert.

Ordfører Ida Pinnerød sier kommunen er glade for å være i gang, og håper dette blir et tilbud som gjør Mørkved til et enda bedre sted å bo.  Dette er også et viktig tiltak i utviklinga av Bodø som studentby. 

Fra venstre: Marthine Nohr Johansen (student), Arne Øvsthus (kommunaldirektør), Ida Pinnerød (ord
Fly bilde, oversikt over hvor treningsparken skal ligge, den er plassert like i nærheten av løpeba
Illustrasjonsbilder av trenings apparater som skal være i parken. Benk, klatrestativer ol.
En gul gravemaskin som skal legge til rette for at byggeprosessen skal starte.

Relaterte artikler