Her blir det ny bokhandel!

Når Akademika overtar bokhandelen åpner de ny butikk i det mest trafikkerte området på campus Levanger.

Fra 30. mai er studentbokhandelen Nordbok historie. Da overtar Akademika virksomheten fra Studentinord, og åpner butikk i helt nye, flotte lokaler i kantineområdet.

God løsning for Nord-studentene

Eli Gerhardsen er kjedeleder i Akademika. Nå gleder hun seg til å overta drifta av studentbokhandel i Levanger.

-Det er viktig for oss at det er bokhandlere på campus rundt omringi Norge, også på de små campusene. Nå som Morten går av og samskipnaden vurderte hva en skulle gjøre videre var jeg veldig klar for å ta over. Nordbok var jo allerede i Akademika-kjeden, så jeg kjenner butikken og studiestedene her godt. Det kjennes naturlig og veldig kjekt å overta, forteller hun entusiastisk.

Også bokhandler i Nordbok, Morten Sivertsen, som går av med pensjon til sommeren, er fornøyd.

-Når det uansett ble sånn at Studentinord ikke skal drive egen bokhandel fremover, er det en god løsning at Akademika overtar. Studentene kommer til å bli godt ivaretatt. Akademika-kjeden har den sterkeste posisjonen innen pensumhandel i Norge. Levanger-studentene vil få et tilbud på øverste hylle, som også vil komme de øvrige Nord-studentene i Trøndelag til gode, sier Morten.

Butikk midt i smørøyet

Den nye butikken er plassert i enden av kantina mot foajeen. Her blir det en 1,5 meter bred passasje rett gjennom butikken, som også er åpen når butikken er stengt. På begge sider av passasjen stenger rulle-gittere av glass av butikken etter åpningstid. Butikken får innredning med bokhyller på sideveggene, og flyttbare reoler på hjul.

-Hva synes du om beliggenheten til butikken på campus?

-Helt perfekt! Dette er midt i Smørøyet. Nordbok har jo prøvd i mange år å få flyttet butikken til Nylåna. Denne prosessen har jeg som kjedeleder vært med på. Når vi har jobbet for det i så mange år, kjennes det fantastisk å få det til, sier kjedeleder Eli.

Butikken blir en del av det nye ansiktet til «Stripa» - gjennomfartsåren i kantina. Bokhandelen blir dermed en av flere forandringer som skal gjøre campus mer attraktivt, og havner midt i det myldrende studentlivet på Røstad.

-Bedre plassering for bokhandelen er det ikke mulig å få, mener Eli.

Hva med studentene i Steinkjer, Namsos og Stjørdal?

I løpet av det siste halve året har Nordbok lagt ned utsalgene i Namsos, Steinkjer og Stjørdal. Hvordan vil Akademika ivareta studentene ved disse studiestedene? Det blir et tilbud for dem også, forsikrer Eli Gerhardsen.

-Vi er i dialog med studiestedene for å finne ut hvilke modeller som kan fungere på hvert enkelt sted. Det er allerede bestemt at det blir pop up-butikk i Namsos i starten av neste studieår. Det vil det også bli i Steinkjer og Stjørdal med tiden. Studiestedene får også egne landingssider på akademika.no. Der kan en velge studiested og studie, og så får en opp de riktige pensumlistene og gode tilbud, og fri levering.

Ny bokhandel
Den nye bokhandelen bygges i kantineområdet.
Eli Gerhardsen, kjedeleder Akademika
Eli Gerhardsen er kjedeleder i Akademika hun har mørkt halvlangt hår og smiler.
Morten Sivertsen, bokhandler Nordbok
Morten Sivertsen er bokhandler i Nordbok, han er en smilende mann.
Akademika-logo på vinduet ut mot universitetsparken