Statsministeren åpnet Mørkvedlia studentpark

Med panoramautsikt til Børvasstindene og Saltfjorden åpnet statsministeren Mørkvedlia studentpark

Gir kjærlighet til Nord-Norge

Fredag 24. august kom statsminister Erna Solberg til Bodø, og foran gjester og ansatte kunne hun erklære Mørkvedlia studentpark for offisielt åpnet. Og statsministeren var mektig imponert.

– Studentboligene er plassert sånn at de vil gi en kjærlighet til Nord-Norge. For hvis du våkner opp og ser på denne horisonten hver eneste dag så må det være en inspirasjon til å være her, og fremelske forholdet til Nord-Norge, sa Erna Solberg i talen sin.

Forebygger ensomhet

Og hun løftet særlig frem viktigheten av de sosiale sonene og møteplassene studentene har tilgang til i Mørkvedlia. Ensomhet er en av utfordringene studenter kan oppleve når de flytter til et nytt sted, men bygg med tilrettelagte fellesarealer vil kunne bidra til å forebygge og redusere denne opplevelsen. – Det å kunne lage mat sammen, se TV sammen, slå av en prat med noen. Det hadde vært fint å være student i dag og bo sånn som dette, sa statsministeren.

Godt å være student her

Konstituert direktør i Studentinord, Jacob Normann, ledet åpningen; – Dette er den største satsingen på studentboliger Studentinord har gjort, og vi er svært stolte over resultatet. Vi har valgt løsninger som gjør at det er godt å være student her.

Hyblene i Mørkvedlia har høy standard og smarte løsninger, og alle enhetene har eget bad. Det er lagt vekt på gode sosialrom og fellesområdet i hele anlegget, og nærheten til universitetet gjør det svært attraktivt å bo her.

Statsministeren testet felleskjøkkenet

Studentleder i Bodø, Andrea Nordvik, var også begeistret over å vise frem Mørkvedlia til statsministeren. – Dette er noe av det flotteste jeg har sett, og jeg er veldig stolt. Her er det gjort noe veldig viktig, og veldig riktig, sa hun i sin tale. Etterpå tok hun med seg statsministeren for å vise henne rundt på bygget, og for å la henne prøve seg på å lage studentmat på et felleskjøkken. 

– Dette må være et av de fineste prosjektene vi har i Norge, kunne Erna Solberg fortelle.

Bilde fra åpningen av Mørkvedlia studentboliger. Statsministeren klippet snoren på åpningen.
Bilde fra åpningen av Mørkvedlia studentboliger. Statsministeren klippet snoren på åpningen. Det
Per Jarl Elle, Nord universitet
På åpningen, flere pent kledde mennesker står utenfor de moderne studentboligene.
Bilde fra innsiden av studentparken, statsministeren får omvisning på rommene.
Bilde av flere folk som deltar på åpningen av studentboligene.
Statsministeren får servert kake på åpningen i studentboligene.
Bilde av flere folk som får omvisning inne på studentboligen.
Bilder fra en av talerne på åpningen ikledd mørk går dress.
Per Jarl Elle, Nord universitet
Statsminister Erna Solberg smiler
Bilde av statsminister, studentleder for studentorganisasjonen og rektor.

Relaterte artikler