Gladmelding for Mo i Rana

60 nye studentboliger i Kaialundveien kan likevel bli en realitet.

Tidligere planer om utbygging i Rana strandet med bakgrunn i at totalprisen for bygget ble så høy at den maksimale grensen for utbyggingskostnad for hver enhet ble overskredet.

I sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett har regjeringen planer om å bedre finansieringsmodellen av studentboliger. Dette gjør at Studentinord igjen kan ta frem planene om utbygging av 60 nye studentboliger i Rana. Det er fortsatt endel byråkrati som gjenstår før spaden kan gå i jorda, men Studentinord er full av optimisme.

Studentboligene er planlagt satt opp på parkeringsplassen i Kaialundveien overfor Furuholmgården og nedenfor Moheia. Planene inkluderer 60 hybler med egne bad og kjøkken, hvorav 12 av hyblene har universell utforming. I tillegg inkluderer de bodanlegg, sykkelparkering og uteareal. 

Det er tre entreprenører som har vist interesse for å sette opp bygget. Studentinord vil igjen kontakte disse og be om oppdaterte pristilbud. Så er håpet at prisene ikke har steget så mye slik at prosjektet igjen sprenger kostnadsrammen for hver enhet.

Planlagte studentboliger i Mo i Rana
Illustrasjonsbilde av nye studentboliger, moderne lys fasade med hint av farge innslag.