Nå blir det studenthus i Bodø sentrum

Et unikt ombruksprosjekt som gir studentene bedre muligheter og større nærhet til byen.

Pressemelding 9.2.23

Studenthus i Bodø sentrum

Studentinord har inngått et samarbeid med Hundholmen Byutvikling og Christian Jakhelln om bygging, renovering  og utvikling av et nytt studenthus i Storgata 19, i Ramsalt-området i Bodø sentrum. Bygget blir delt i en boligdel, og næringsarealer på gateplan.

– Studentboliger i Ramsalt blir en skikkelig vitamininnsprøytning for Bodø!, sier student og styreleder i Studentinord, Lars Glomsvoll, og utdyper: 

– Vi studenter kommer nærmere befolkningen og beslutningstakere i Bodø, og vil få mye større muligheter til å engasjere oss i både arbeidsplasser, utesteder og hele bybildet. Studentinord sitt samfunnsoppdrag er å styrke velferden for oss studenter, men her inkluderer vi også byutvikling og rekruttering til studiested Bodø, og det er jeg så stolt av å få bidra til. 


Fv. direktør for bolig og eiendom i Studentinord Geir Abel Jensen, administrerende direktør i Studentinord Kristian Brunsvik Olsen, og student og styreleder i Studentinord, Lars Glomsvoll. Foto: Christine Karijord

Ideen om studenten i sentrum

Prosjektet i Storgata 19 er et av mange prosjekter i vårt arbeid med å utvikle boligporteføljen på alle våre studiesteder.

– I Bodø har vi i lengre tid jobbet med ideen om å få studentene nærmere sentrum, sier administrerende direktør i Studentinord, Kristian Brunsvik Olsen.

– Studentinord har undersøkt ulike retninger for å gi studentene bedre muligheter i Bodø sentrum. Derfor er vi svært glad for at vi sammen med Jakhelln har funnet løsninger for å utvikle studentboliger i Ramsalt-området. Dette ombruksprosjektet vil bidra til å heve studentvelferden med moderne og urbane studentboliger, og til å løfte attraktiviteten til Bodø som studentby, sier Brunsvik Olsen. 

Bra for studenten - bra for byen!

Storgata 19 er spennende og tidsriktig prosjekt, som svarer både på visjonen, og på alle de tre strategiske hovedmålene til Studentinord.

– Vi vet at studentboligene våre er svært gode arenaer for studentene å bygge nye relasjoner. Mange møtes i fellesarealer, på sosiale arrangement - eller på vaskeriet. Det å ha et felles referansepunkt gjør det lettere å bygge relasjoner, sier Geir Abel Jensen, direktør for bolig og eiendom i Studentinord.

Studentene har gitt klare tilbakemeldinger om at de ønsker studentboliger i Bodø sentrum, og dette bygget ligger nettopp svært sentralt i byen. Bygget vil være en synlig påminnelse ved innkjøringen til Bodø sentrum om at dette er en studentby.

Dette er også planlagt som et ombruksprosjekt som i hovedsak skal benytte brukte eller feilproduserte materialer til bygging og innredning.

Prosjektet vil bidra til å få flere studenter til Bodø sentrum, og kanskje også flere studenter til studiebyen Bodø. 

Med dette prosjektet setter vi studenten i sentrum, både billedlig og bokstavelig. Sammen skal vi skape et levende sentrumsbygg der studentene sitter i førersetet på utvikling av fremtidens aktiviteter og prosesser.

 

 

 

Relaterte artikler