Bli en Peer Supporter

Ønsker du å være en støtte for andre studenter, og jobbe for bedre mental helse for studentene ved Nord universitet?

05.03.201815:00 Ane Karlsen
For english click here

Velkommen til informasjonsmøte på zoom

Torsdag 18.3.21 kl. 18.00 blir det åpent informasjonsmøte på Zoom, om hva Peer Supportere gjør, og hvordan du kan bli med!

Klikk på linken for å delta på møtet.

"Jeg har vært der"

Universitetet kan være overveldende og litt skummelt for noen studenter. Overgangen til en ny akademisk tilværelse kan føre til en følelse av ensomhet og stress som kan være vanskelig å håndtere.

Av og til kan dette føre til mer alvorlige symptomer og følelser, noe som kan være vanskelig å erkjenne og håndtere.

En prat med en rådgiver kan være en god idé, og en fin måte å ivarta deg selv og din mentale helse. Men noen ganger kan nettopp det virke litt skremmende, og noen kan synes det er vanskelig å søke hjelp på grunn av sosiale stigmaer forbundet med depresjon og andre psykiske helseproblemer.

Noen ganger trenger vi ganske enkelt en venn, eller en likesinnet person som kan si "Jeg har vært der".

Emilie Nicholls er student ved Nord universitet i Bodø, og hun har startet Peer Support - et lavterskeltilbud der studenter hjelper studenter.

Peer Support sitt hovedmål er å fjerne stigmaet rundt mental helse ved Nord universitet ved å gi enklere tilgang til hjelp, og senke terskelen for å søke støtte.

Vil du bli Peer Supporter?

Hvis du kunne tenke deg å være med å støtte studenter og øke bevisstheten om mental helse, kan du søke om å bli en Peer-supporter.

En Peer Supporter må være en tilgjengelig og vennlig person som har interesse for å fremme mental helse ved Nord universitet. I tillegg er det viktig at du har et øye for både nye og eksisterende studenter som har det vanskelig og trenger støtte.

Peer Support har vært heldig som allerede har hatt to generasjoner lidenskapelige og aktive studenter som har gjort en fantastisk jobb med å spre bevissthet om mental helse og gi hjelp og støtte til andre studenter. Nå kan du bli en av dem!

Rekruttering

Vi er svært takknemlige for at det er mange som viser interesse for å bli en Peer Supporter, men vi har begrensede ressurser og plasser. Ettersom vi ønsker å tilby en tjeneste av ypperste kvalitet for å sikre at vi imøtekommer studentenes behov, ønsker vi å sørge for at de som blir valgt ut til å være Peer Supportere er best mulig egnet til rollen.

For å velge fremtidige Peer Supportere blir det derfor gjennomført intervjuer av Peer Support-lederne, sammen med studentrådgiverne i Studentinord. Ulike spørsmål og scenarier blir gitt til søkeren slik at de kan få god innsikt i hva Peer Supportere skal gjøre, og om de føler seg egnet til å bli en Peer Supporter.

Intervjuene er veldig uformelle, og er mer en vennlig prat enn et intervju.

Opplæring

Rådgivningstjenesten har laget et opplæringskurs spesielt for Peer Support-programmet ved Nord universitet, slik at Peer Supportere blir opplært til å håndtere spesifikke situasjoner. Opplæringen tar sikte på å hjelpe til å videreutvikle ferdigheter i kommunikasjon, samtale og å lytte til andre.

I opplæringen prioriterer vi at Peer Supportere får kunnskapen de trenger for å sikre at de kan takle sitt ansvar og bli dyktige og empatiske Peer Supportere.

Alle Peer Supportere vil lære å håndtere krisesituasjoner uten å bryte taushetsløftet, og Peer Supportere og studentrådgivernevil ha jevlige møter gjennom hele semesteret for å sikre at de praktiserer innenfor grensene for konfidensialitetsavtalen.

Ta gjerne kontakt med Peer Support på tlf. +47 482 47 287 eller via Facebooksiden «Peer Support at Nord University», eller snakk med Rådgivningstjenesten - om du ønsker å vite mer.

Peer Support logo, den er blå. Inne i en rund sirkel er det to hender som holder hverandre i lillef, click to open in lightbox

Relaterte artikler