Valle & Strømsnes on tour utsettes

Med bakgrunn i koronavirus og reiseråd fra helsemyndighetene blir denne podcastturneen utsatt. Vi kommer sterkere tilbake!

Helsemyndighetene sine råd og retningslinjer er til enhver tid gjeldende. Studentinord er svært opptatt av at disse følges av alle ansatte, og vi velger derfor å utsette podcastturneen.

Men vi har store planer om å komme sterkere tilbake, og vi gleder oss til å treffe alle dere flotte folk på dette langstrakte universitetet. Så følg med! 

------

- en podcastturné gjennom Nord. Sjekk når de kommer til ditt studiested!

Nord-studenter, følg med!

«Valle & Strømsnes setter studenten først og fremst» leverer podcaster med varierte, interessante og kleine tema fra studentlivet - sammen med ærlige og herlige studenter.

Valle, Svein - er Studentinords studentprest. Strømsnes, Øystein - er studentvert på campus Bodø. Disse sjarmerende og uredde gutta har tidligere laget to sesonger av «Valle & Strømsnes». Nå legger de ut på turné.

Valle & Strømsnes kommer snart til ditt studiested!

Og de skal selvsagt lage podcast. Det langstrakte universitetet vårt har utrolig mange interessante studenter og fagpersoner, med spennende historier å fortelle. Og det har vi lyst til å vise frem og dele med alle!

En podcastturné gjennom Nord

Mandag 16. mars starter vi på det nordligste studiestedet, Stokmarknes, og i løpet av to uker skal vi podde oss gjennom åtte studiesteder fra nord til sør i Nord. Er du klar for å bli med på denne reisen? 

Her er planen:

 • Stokmarknes, mandag 16. mars
  Praktisk om praksis
  En ting er studiene: forelesning, pugging, eksamen. Men så skal du plutselig ut å vise hva du kan på ordentlig. Dessuten blir dette testen på om du har valgt rett utdanning. Hvilke utfordringer byr praksisperioden på? Hva får man egentlig ut av praksisen? Og hva med det praktiske rundt praksis, er det lagt til rette for studenten?

 • Bodø, tirsdag 17. mars
  Kollektivet one-on-one

  Hvordan er det egentlig å bo sammen med mange andre du ikke kjenner? Hva gjør du når du blir irritert på en du bor sammen med? Gjør man hyggelige ting sammen også? Blir man venner eller «bare» romkamerater? Hva er nøkkelen til det gode kollektivlivet? Episoden spilles inn på Mørkvedlia studentpark. 

 • Mo i Rana, onsdag 18. mars
  Studiebyen: hjemme - borte - uavgjort?

  What have you done for me lately, kommune? Hvor viktig er studentene for vertskommunen, og kommunen for studentene? Mange Nord-studenter holder til ved små studiesteder i ganske små byer. Hva kan skje med et studiemiljø når kommunen legger seg i selen for å gjøre det lille ekstra for studentene? Er studentene klar over hvilke tilbud og rettigheter de har?
   
 • Nesna, torsdag 19. mars 
  Nesna: fra himmelblå til blåmandag?

  Vi skal ikke ta et standpunkt i debatten om nedleggelse. Vi skal ikke gå inn på tall eller detaljer, men vi skal prøve å forstå. Forstå hvordan nedleggelsen av et studiested kan prege studentene. Hvordan det må føles og hvordan den følelsen blir omgjort til et sterkt engasjement for lokalsamfunnet. Hvordan kan man gjøre den siste tiden så minnerik og positiv som mulig? Og hva er veien videre for Nesna?

 • Namsos, mandag 23. mars
  Generasjon perfeksjon, prestasjon, depresjon?

  Vi har egentlig aldri hatt det bedre. Vi tjener mer, vi lever mer, vi har det utrolig godt. Likevel er det mange som sliter. Fire av ti studenter rapporterer om psykiske plager. En av tre studenter har vanskelig for å sove. Hvorfor er det sånn? Er det tøffere å være student i dag? Er vi vår egen verste fiende? Er det presset om å prestere, være flink og pen, og gjøre «heidundrandes» suksess som ødelegger?

 • Steinkjer, tirsdag 24. mars
  Har en drøm...  

  Hvorfor vente på å få en vanlig jobb? Hvorfor ikke bare starte noe selv? Hvorfor ikke kombinere studiene med å realisere sin egen drøm her og nå? Men hva om det går i dass? Noen studiesteder legger til rette for at studenter, forskere og næringsliv kan møtes for å skape noe spesielt sammen. Velkommen til InnoCamp

 • Levanger, onsdag 25. mars
  Fit and fabulous? 
  Henger fysisk og mental helse sammen? Er det en sammenheng mellom hvordan du gjør det faglig og hvor flink du er til å trene? Hvordan kommer man i gang? Kan det bli for mye av det gode? Hva med de som synes trening er noe dritt?

 • Stjørdal, torsdag 26. mars
  Å rosenkål, å rosenkål tar seiern' hjem i dag?

  Endelig slutt på kjedelige middager. Endelig skal du få spise hva du vil og når du vil. Pizza, burger, pasta, cola. NAM! Men kan sunn mat også være god mat? 1 av 3 studenter er overvektige. Har det noe med kostholdet å gjøre? Hva hindrer studenter fra å spise sunt? Er det vanskeligere for studenter enn andre å spise sunt og godt?