Valle & Strømsnes sesong 5

Episode 24: "Livet etter studiene". Hvordan kan man ta styringa sjøl for å skaffe seg en bra jobb og egen bolig, eller kanskje starte egen business? Tips og triks for å forme din egen fremtid.

Lytt på podcas

Valle & Strømsnes sesong 5

Valle & Strømsnes er klare igjen - i denne sesongen snakker vi med studentledere, studenter og fagfolk om nye, spennende tema!

Sjekk ut tidligere sesonger av Valle & Strømsnes her

Hvordan forme sin egen fremtid?

Episode 24 "Livet etter studiene"

Hvordan kan man ta styringa sjøl for å skaffe seg en bra jobb og egen bolig, eller kanskje starte egen business?

Sara Kveli Skjervø fra Ungt Entreprenørskap, Anders Parmann, studieprogramansvarlig på eiendomsmeglerstudiet ved Nord universitet og studentene Synne Hansen og Kristian Krohn Hansen er gjester i den nye episoden av Valle&Strømsnes -  full av tips for deg som snart skal ut i voksenlivet, eller deg som har noen år igjen og bare vil finne ut hva som er de riktige valgene for deg i framtida.

Klima og miljø, håp og håpløshet

Episode 23 "Klima og miljø"

Hvordan preger tanken på klimakrise måten vi ser på framtida? Hvordan forholder studenter seg til klima og miljø i dag? Kan vi gjøre noe, eller er det håpløst? Hva er Grønn Campus? Og smaker egentlig vegansk pølse godt? Valle og Strømsnes er aldri redd for å gå løs på de store spørsmålene!

Vi har med oss den engasjerte studenten Edward Glorud Sveen og førsteamanuensis i statsvitenskap, og fredsforsker, Tanja Ellingsen.

Tanja og Edward gir oss et innblikk politikk og praksis på miljøområdet - fra klimaavtaler og kvotesalg til ryddeaksjoner i fjæra og hvor ofte studenter vasker klærne sine. Vi får også høre mer om Grønn campus-prosjektet til Nord universitet. Vi diskuterer hvilke dilemmaer som oppstår når en vil gjøre de riktige valgene, hvordan klima- og miljøspørsmål påvirker politikk og livsstil i 2021.

Ensom? Eller alene?

Episode 22 «Ensomhet» 

Vi må snakke om ensomhet igjen. Ferske tall viser at utbredelsen av ensomhet blant studenter har økt under pandemien. I denne episoden har vi fått med oss forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim for å høre hans reaksjoner, og tanker om veien videre.

Vi snakker også med førsteårsstudentene Erika og Anne for å høre hva de tenker om studenter og ensomhet.

Skremmende utvikling

Tall fra SHoT tilleggsundersøkelse viser at 44 % av studentene savner ofte eller svært ofte noen å være sammen med. Hva er det som gjør oss så ensomme? Og hva i all verden kan vi gjøre for å føle oss mer inkludert og sammen?

Trenger du noen å snakke med?

Hva vil du høre mer om?

Send oss gjerne tips og ønsker til hva du vil at vi skal diskutere i podcasten. Eller kanskje du har forslag til fagpersoner/eksperter som kunne vært spennende å høre på?

Send oss ditt tips anonymt her

Hvem er Valle & Strømsnes

Valle, Svein er studentprest og studentrådgiver. Strømsnes, Øystein er Studentinords eminente studentvert i Bodø. Deres jobb er i praksis å bidra til at du som student har det best mulig gjennom studietiden.

I podcasten Valle & Strømsnes tar de opp ting som berører og engasjerer studenter i hele landet. Du kan forvente interessante og kleine tema, og ærlige og herlige studentgjester.

 

Forsiden på podcasten: Sort hvit bilde av Valle og Strømsnes. Valle har briller og mørkt hår. St
#24 Livet etter studiene
Studentene Kristian Krohn-Hansen og Synne Hansen
#23 Klima og miljø
Studenten Edward Glorud Steen
Stortinget
#22 Ensomhet
Forsknings- og høyere utdanningsminister, Henrik Asheim