Studentinord gir deg gratis tilgang på studentrådgivere på ditt studiested, eller digitalt over Teams eller telefon. I tillegg kan du besøke helsestasjon, søke refusjon fra helsekassen, og delta på ulike kurs gjennom året.
Ønsker du å snakke med noen andre enn oss - eller trenger du hjelp i perioder vi har stengt - finnes det andre du kan kontakte.
Her finner du oversikt over andre hjelpeinstanser, blant annet Studenttelefonen.
Rådgivning
Studentinords rådgivningstjeneste tilbyr samtaler om alle slags utfordringer du møter i studentlivet. Det kan dreie seg om psykiske, sosiale, fysiske eller praktiske utfordringer - alt fra ensomhet og kjærlighetssorg til studieteknikk. Ingen spørsmål er for små eller for store!
Du trenger ingen henvisning for å benytte deg av rådgivningstjenesten. Tjenesten er gratis og alle rådgivere har taushetsplikt.
Se Instagram @Studentinord for nærmere presentasjon av alle våre studentrådgivere.
Face-to-face eller digitalt
Studentrådgiverne våre tilbyr både samtaler på campus og digitalt. Gå til siden for ditt studiested for å lese mer og booke time.
Les mer om digital rådgivning og book time her.
Helsestasjon og lege
Som student har du tilgang på helsestasjon på studiestedet, eller i byen der du studerer. På helsestasjonen treffer du helsesykepleier og lege. Helsestasjonene har et spesielt fokus på kropp, seksuell helse og prevensjon.
Kurs
Gjennom året tilbyr våre studentrådgivere blant annet stressmestringskurs, eksamensmestringskurs, ta ordet-kurs, yogakurs og andre aktuelle kurs.
Her finner du oversikt over digitale kurs i Studentinord, og vi anbefaler at du følger oss i våre kanaler for å holde deg oppdatert.
Refusjon av helseutgifter
Har du pådratt deg betydelige helse- og tannlegeutgifter i studietiden som ikke dekkes av det offentlige, kan du søke om økonomisk støtte fra Studentinord.
Les mer om refusjon av helseutgifter, og søk her.
Studentombud
Studentombudet ved Nord universitet er en uavhengig bistandsperson og et lavterskeltilbud for deg som har spørsmål knyttet til for eksempel rettigheter i studiesituasjonen, hvordan du skal gå fram for å klage på et vedtak, eller hjelp til å finne ut hvor du skal henvende deg i ulike saker.
Studentombudet hjelper deg med korrekt og forsvarlig behandling av din sak, og sørger for at dine rettigheter blir ivaretatt. Det er helt uforpliktende å ta kontakt, og studentombudet har taushetsplikt.
Finn kontaktinformasjon til studentombudet her.
Jusshjelpa
Er du student og trenger juridisk hjelp? Jusshjelpa gir gratis juridisk bistand/rådgivning innen utvalgte saksområder.
Seksuell trakassering og varsling
Ved Nord universitet skal alle studenter ha et trygt og godt læringsmiljø. Det er nulltoleranse for trakassering og mobbing.
Hvis du blir kjent med brudd på lov og regelverk, etiske normer eller andre kritikkverdige forhold som kan være til skade for universitetet eller enkeltpersoner ved universitetet, er det viktig at du sier fra om dette.
Her finner du mer informasjon om trakassering og mobbing, og skjema for varsling.