w

Gratis helsestasjon for studenter

Mange faktorer påvirker trivselen på og utenfor studiet. Ta vare på helsa!

04.04.201614:57 Line Johansen

For english click here


Helsestasjon for studenter

Helsestasjon for studenter er åpen hver onsdag fra kl. 11.00 - 16.00 i rådgivningstjenesten lokaler på Mørkved. Helsesykepleier er tilgjengelig fra kl. 11.00 og lege er til stede fra kl. 1400.

På helsestasjonen kan du få veiledning om seksualitet, prevensjon, abort og kjønnssykdommer. Vi tilbyr undersøkelser og testing samt gratis resept på p-piller.

Tilbudet er gratis. Ingen timebestilling, kun drop in.

NB! Siste åpningsdag for helsestasjonen før sommeren er onsdag 12. juni.

Selvtest av klamydia

Helsestasjonen og rådgivningstjenesten i Studentinord tilbyr nå selvtesting av klamydia. Du kan teste deg på test-toalettene på campus, eller ta med testutstyret hjem og teste deg i ro og mak.

Her kan du lese mer om selvtest av klamydia.

NB! Siste mulighet for å benytte selvtesting før sommeren er tirsdag 11. juni. Utstyret ryddes bort kl. 11 denne dagen.

Fastlege i Bodø

Mange studenter har ikke fastlege på studistedet. Dersom du bytter fastlege under studietiden (inntil 3 år), har du rett til å få tilbake den fastlegen du hadde på ditt hjemsted etter studiene. Som student i Bodø bør du skaffe deg fastlege i kommunen. Dette kan du gjøre ved å gå inn på www.helfo.no. I menyen velger du finn eller bytt fastlege her. Det er også mulig å ringe til fastlegekontoret på tel. 810 59 500.

Dersom du har behov for å komme raskt til lege, og ikke har fastlege i kommunen kan du ringe til Bodø kommunes dagsberedskap på tel 755 57000. Ved behov for lege på ettermiddagstid eller natt ringer du legevakta på samme nummer. 

Ved livstruende tilstand ring medisinsk nødtelefon på 113.

Helsestasjon for ungdom

Bodø kommune har også helsestasjon for ungdom opp til 21 år. Her kan du møte helsesykepleier, fysioterapeut, lege og Utekontakten. Tilbudet er gratis. Sted: Sjøgata 15, 2. etasje (Sentrum Familiesenter, ligger mellom vinmonopolet og Avenue). Åpent hver tirsdag fra kl. 16.00 - 19.00. Tel. 75 55 54 57.  

Informasjonsplakat om Helsestasjon for ungdom

Test deg
Besøk helsestasjonen eller ta selv-test av klamydia

Se også