w

Gratis helsestasjon for studenter

Mange faktorer påvirker trivselen på og utenfor studiet. Ta vare på helsa!

04.04.201614:57 Line Johansen

For english click here

Besøk helsestasjon for spørsmål om seksuell helse

Helsestasjon for studenter har åpent hver tirsdag og onsdag i rådgivningstjenesten lokaler ved inngang A på campus.

På helsestasjon for studenter kan du ta opp spørsmål som er knyttet til din seksuelle helse. Tirsdager og onsdager treffer du helsesykepleier som kan gi deg veiledning om seksualitet, prevensjon, abort og seksuelt overførbare kjønnssykdommer, samt gratis resept på prevensjon. På onsdager mellom 14.00 til 16.00 er også lege til stede.

Tilbudet er gratis. På grunn av koronasituasjonen kan vi ikke tilby drop-in.

Helsestasjonen åpner 18. august. Bestill time her (kommer). 

Selvtest av klamydia

Helsestasjonen og rådgivningstjenesten i Studentinord tilbyr selvtesting av klamydia. Du kan teste deg på test-toalettene på campus, eller ta med testutstyret hjem og teste deg i ro og mak.

Her kan du lese mer om selvtest av klamydia. 

Fastlege i Bodø

Mange studenter har ikke fastlege på studistedet. Dersom du bytter fastlege under studietiden (inntil 3 år), har du rett til å få tilbake den fastlegen du hadde på ditt hjemsted etter studiene. Som student i Bodø bør du skaffe deg fastlege i kommunen. Dette kan du gjøre ved å gå inn på www.helfo.no. I menyen velger du finn eller bytt fastlege her. Det er også mulig å ringe til fastlegekontoret på tel. 810 59 500.

Dersom du har behov for å komme raskt til lege, og ikke har fastlege i kommunen kan du ringe til Bodø kommunes dagsberedskap på tel 755 57000. Ved behov for lege på ettermiddagstid eller natt ringer du legevakta på samme nummer. 

Ved livstruende tilstand ring medisinsk nødtelefon på 113.

Helsestasjon for ungdom

Bodø kommune har også helsestasjon for ungdom. Her kan du møte helsesykepleier, fysioterapeut, lege og Utekontakten. Tilbudet er gratis.

Sted: Sjøgata 15, 8006 Bodø.  

Les mer om helsestasjon for ungdom her

Test deg
Besøk helsestasjonen eller ta selv-test av klamydia

Se også