w

Helsestasjon for studenter

Mange faktorer påvirker trivselen på og utenfor studiet. Ta vare på helsa!

04.04.201614:57 Line Johansen

For english click here


Helsestasjon for studenter

Helsestasjon for studenter er åpent hver onsdag fra kl. 11.00 - 16.00 i rådgivningstjenesten lokaler på Mørkved. Helsesøster er tilgjengelig fra kl. 11.00 og lege er til stede fra kl. 1400.

NB! I uke 41, 45 og 49 er helsestasjonen åpen på torsdager og ikke onsdager.

Det gis veiledning om seksualitet, prevensjon, abort og kjønnssykdommer. Vi tilbyr undersøkelser og testing samt gratis resept på p-piller.

Tilbudet er gratis. Ingen timebestilling, kun drop in.

Fastlege i Bodø

Mange studenter har ikke fastlege på studistedet. Dersom du bytter fastlege under studietiden (inntil 3 år), har du rett til å få tilbake den fastlegen du hadde på ditt hjemsted etter studiene. Som student i Bodø bør du skaffe deg fastlege i kommunen. Dette kan du gjøre ved å gå inn på www.helfo.no. I menyen velger du finn eller bytt fastlege her. Det er også mulig å ringe til fastlegekontoret på tel. 810 59 500.

Dersom du har behov for å komme raskt til lege, og ikke har fastlege i kommunen kan du ringe til Bodø kommunes dagsberedskap på tel 755 57000. Ved behov for lege på ettermiddagstid eller natt ringer du legevakta på samme nummer. 

Ved livstruende tilstand ring medisinsk nødtelefon på 113.

Helsestasjon for ungdom

Bodø kommune har også helsestasjon for ungdom opp til 21 år. Her kan du møte helsesøster, fysioterapeut, lege og Utekontakten. Tilbudet er gratis. Sted: Sjøgata 15, 2. etasje (Sentrum Familiesenter, ligger mellom vinmonopolet og Avenue). Åpent hver tirsdag fra kl. 16.00 - 19.00. Tel. 75 55 54 57.  

Informasjonsplakat om Helsestasjon for ungdom

Helsekasse

Studenter som pådrar seg betydelige helse- og tannlegeutgifter i studietiden som ikke dekkes av det offentlige, kan søke om økonomisk støtte fra Studentinord.
Les mer om ordningen og søk her.

Tannbehandling

Har du store kostnader i forbindelse med tannbehandling kan du søke helsekassen om støtte. Tannklinikkene i Bodø tilbyr studentpriser, og det kan lønne seg å ta en sjekkrunde.

Se også