w

Gratis helsestasjon for studenter

Helsestasjonen er midlertidig stengt.

04.04.201614:57 Line Johansen

For english click here


Midlertidig stengt

For å redusere risikoen for smitte av koronavirus stenger vi helsestasjonen og selvtesting av klamydia på ubestemt tid. Vi vurderer situasjonen fortløpende, og åpner igjen så snart som mulig.

NB! Dersom du mistenker at du kan være smittet av koronavirus må du ringe kommunens korona-telefon 75 59 33 10 (telefonen er åpen hver dag fra klokken 10:00 - til klokken 18:00). ​​​​​​​

-----

Mange faktorer påvirker trivselen på og utenfor studiet. Ta vare på helsa!

Helsestasjon for studenter

Helsestasjon for studenter er åpen hver onsdag fra kl. 14.00 - 16.00 i rådgivningstjenesten lokaler på Mørkved. 

På helsestasjonen treffer du en lege som kan gi deg veiledning om seksualitet, prevensjon, abort og kjønnssykdommer. Vi tilbyr undersøkelser og testing samt gratis resept på p-piller.

Tilbudet er gratis. Ingen timebestilling, kun drop in.

Selvtest av klamydia

Helsestasjonen og rådgivningstjenesten i Studentinord tilbyr selvtesting av klamydia. Du kan teste deg på test-toalettene på campus, eller ta med testutstyret hjem og teste deg i ro og mak.

Her kan du lese mer om selvtest av klamydia. 

Fastlege i Bodø

Mange studenter har ikke fastlege på studistedet. Dersom du bytter fastlege under studietiden (inntil 3 år), har du rett til å få tilbake den fastlegen du hadde på ditt hjemsted etter studiene. Som student i Bodø bør du skaffe deg fastlege i kommunen. Dette kan du gjøre ved å gå inn på www.helfo.no. I menyen velger du finn eller bytt fastlege her. Det er også mulig å ringe til fastlegekontoret på tel. 810 59 500.

Dersom du har behov for å komme raskt til lege, og ikke har fastlege i kommunen kan du ringe til Bodø kommunes dagsberedskap på tel 755 57000. Ved behov for lege på ettermiddagstid eller natt ringer du legevakta på samme nummer. 

Ved livstruende tilstand ring medisinsk nødtelefon på 113.

Helsestasjon for ungdom

Bodø kommune har også helsestasjon for ungdom. Her kan du møte helsesykepleier, fysioterapeut, lege og Utekontakten. Tilbudet er gratis.

Sted: Sjøgata 15, 8006 Bodø.  

Les mer om helsestasjon for ungdom her

Test deg
Besøk helsestasjonen eller ta selv-test av klamydia

Se også