Seksuell helse

Spørsmål om seksuell helse hos lege eller helsesykepleier.

Bestill time
04.04.201614:57 Line Johansen
For english click here

Åpningstider i uke 5 og 6

På grunn av kurs vil helsestasjon i uke 5 kun ha åpent tirsdag 1.2., og ingen lege er til stede denne uken. I uke 6 er helsestasjon stengt. Lege er tilstede torsdag 10.2. fra kl. 14.00 til 16.00.

I uke 6 vil det ikke være mulig å levere selvtest for klamydia mandag-onsdag.

Er du under 25 år kan du bruke Helsestasjon for ungdom sitt tilbud i perioden vi holder stengt.

Les mer om helsestasjon for ungdom her

Besøk helsestasjon for spørsmål om seksuell helse

Helsestasjon for studenter har åpent hver tirsdag og onsdag i rådgivningstjenesten lokaler ved inngang A på campus. Helsesykepleier er tilgjengelig på tirsdager og onsdager. På onsdager mellom 14.00 til 16.00 er også lege til stede.

Tilbudet er gratis. Alle timer må forhåndsbestilles.

Ved behov for hjelp til å legge inn eller ta ut p-stav eller spiral, ta kontakt med fastlege. Er du under 25 år kan du kontakte Helsestasjon for ungdom

Hos helsesykepleier eller lege kan du

  • Ta opp spørsmål og få veiledning knyttet til din seksuelle helse
  • Få prevensjonsveiledning
  • Få gratis resept på prevensjon
  • Få gratis graviditetstest og tester for seksuelt overførbare sykdommer

Hos lege kan du i tillegg få gjort enkle undersøkelser knyttet til seksuell helse.

Book din time her

Selvtest av klamydia

Helsestasjonen og rådgivningstjenesten i Studentinord tilbyr selvtesting av klamydia. Du kan teste deg på test-toalettene på campus, eller ta med testutstyret hjem og teste deg i ro og mak.

Her kan du lese mer om selvtest av klamydia. 

Fastlege i Bodø

Mange studenter har ikke fastlege på studistedet. Dersom du bytter fastlege under studietiden (inntil 3 år), har du rett til å få tilbake den fastlegen du hadde på ditt hjemsted etter studiene. Som student i Bodø bør du skaffe deg fastlege i kommunen. Dette kan du gjøre ved å gå inn på www.helfo.no. I menyen velger du finn eller bytt fastlege her. Det er også mulig å ringe til fastlegekontoret på tel. 810 59 500.

Dersom du har behov for å komme raskt til lege, og ikke har fastlege i kommunen kan du ringe til Bodø kommunes dagsberedskap på tel 755 57000. Ved behov for lege på ettermiddagstid eller natt ringer du legevakta på samme nummer. 

Ved livstruende tilstand ring medisinsk nødtelefon på 113.

Helsestasjon for ungdom

Bodø kommune har også helsestasjon for ungdom. Her kan du møte helsesykepleier, fysioterapeut, lege og Utekontakten. Tilbudet er gratis.

Sted: Sjøgata 15, 8006 Bodø.  

Les mer om helsestasjon for ungdom her

Chat med Sex og samfunn

Sex og samfunn er Norges største senter for seksuell og reproduktiv helse og rettigheter. Senteret ligger i Oslo, men chaten deres er tilgjengligh for alle. Her kan du stille spørsmål oh ha samtaler og sex, seksualitet og seksuell helse. Chaten er åpen mandag-torsdag 10.30 - 18.00.

Test deg
Mann holder hånden på underlivet og antyder smerter. Bildet er i sort, hvit og underlivet er marke, click to open in lightbox

Se også