Du kan selvteste deg for klamydia og gonoré

Det er enkelt og gratis å ta en selvtest for kjønnssykdommer på campus. Test deg etter ubeskyttet sex!

For english click here

 

Selvtest på campus

Helsestasjon for studenter og Råd og helse i Studentinord tilbyr selvtesting for klamydia og gonoré på campus i Bodø og Levanger. Du kan teste deg på test-toalettene på campus, eller ta med testutstyret hjem og teste deg i ro og mak.

Finn teststasjon og se fremgangsmåte her:

Tjenesten er gratis og du utfører den på egenhånd, og på eget ansvar.

Ved øvrige studiesteder kan du teste deg på kommunens Helsestasjon for ungdom. 

Når bør du teste deg?

Vi anbefaler at alle som har hatt sex uten kondom med en ny partner tester seg for klamydia. Vi anbefaler også at du tar en prøve dersom du opplever ett eller flere av symptomene på klamydia.

Merk at det tar 14 dager fra ubeskyttet samleie til prøve kan tas. Hvis du får en negativ test før det har gått 14 dager, anbefaler vi at du tar en ny test når det har gått 14 dager, for å være sikker.

Hva er klamydia?

Klamydia er en seksuelt overførbar infeksjon som kan smitte til skjede, penis (urinrør) og endetarmsåpning. Uten behandling kan klamydia blant annet gi nedsatt evne til å få barn. Kondom beskytter mot smitte.

Symptomer

De vanligste symptomene er svie ved vannlating, og/eller utflod fra urinrøret hos både kvinner og menn, og utflod fra skjeden hos kvinner. Menn har ofte kløe i urinrørsåpningen. Kvinner kan i tillegg ha uregelmessige blødninger.

Tilstanden kan også medføre underlivssmerter og feber. I sjeldne tilfeller kan man også få forbigående leddsmerter.

HER FINNER DU GRATIS KONDOMER

Gratis kondomer er tilgjengelige på alle studiesteder. Du finner dem på utvalgte toaletter på campus, og hos Råd og helse.

Har du spørsmål om kjønnssykdommer, kan du snakke med en studentrådgiver på studiestedet ditt eller en helsesykepleier på helsestasjon for ungdom.

Her kan du lese mer om gonoré.

 

En hylle på et av felles toalettene. I hyllen ligger det en kurv med tester. Det rød rosa plakater