Valle & Strømsnes Sesong 1

Med tema som selvfølelse, studentøkonomi og sex drugs and rock'n roll.

Gå til podcast

Valle & Strømsnes sesong 1

Selvfølelse, sex drugs and rock'n roll, og meningen med livet er noen av temaene som blir diskutert med studenter og fagfolk i podcasten Valle & Strømsnes setter studenten først og fremst i sesong 1.

En liten smakebit

Her kan du høre en teaser og få en forsmak på hva du kan forvente deg i episodene som kommer denne våren.

«Folk gir sæ jo en god faan» 

Episode 1 «Sex drugs and rock'n roll»

Er du enig i påstander som: 

  • «Min oppfatning er at halvparten av studentene er studenter for å feste. Det er ingen forventninger til studenten.»
  • «Ingen er redd for å si at de har klamydia. Folk gir sæ jo en god faan.»
  • «Folk er bare skikkelig laus når de drikker.»

Valle & Strømsnes snakker med to studenter på Nord universitet: økonomistudent Daniel Robertsen som har vært deltaker i «Ex on the beach», og Ulrikke Åsjord som er en engasjert student med mange verv.

I tillegg vil helsesykepleier Tove Merete Lorentzen gi oss sitt perspektiv. Hun møter studenter som er slitne, og som opplever medaljens bakside.

«Den følelsen av at man ikke er god nok til å ha et vennskap - den stikker dypt...» 

Episode 2 «Selvbilde»

Hvordan påvirker selvbildet oss, og hvordan vi oppfører oss? Kan man ha god selvtillit selv om man har et dårlig selvbilde? Andrea Christina Nordvik er leder i Studentorganisasjonen i Bodø, og Andreas Vestvann Johnsen er styremedlem. Begge har tidligere slitt på grunn av dårlig selvbilde. De forteller om hvordan de har vendt et negativt selvbilde til noe positivt.

Svak selvfølelse kan føre til angst og depresjoner. En fjerdedel av studentene i Norge sier de har symptomer på psykiske plager.

«Det kan hende at det frister mer å ligge i senga i et mørkt rom...»

Episode 3 «Stress»

Er stress farlig?
Blir du stressa før eksamen?
Hva gjør du når stresset tar overhånd?

Psykolog Bodil Lindgaard gir deg sine beste tips til hvordan du takler eksamensnerver og hverdagsstress. Student Håvard Hommefoss har kjent på kroppen hva negativt stress kan gjøre med en.

«Det er altfor mange studenter som har altfor mye å gjøre. De overvurderer tid og evne til å gjennomføre alt, og fortsatt få de karakterene som de ønsker å ha på papiret når de er ferdig. Det krever mye.» 

Hva er meningen med livet?

Episode 4 «Meningen med livet»

Spørsmålet er vanskelig, og kanskje absurd, men det er likevel en uunngåelig del av et menneskes liv. For hva er egentlig meningen med livet?

Ifølge Douglas Adams' skjønnlitterære serier Haikerens guide til galaksen så er svaret alltid 42. Andre vil hevde at svaret er religion. Men hva med filosofi, politikk, studier eller familie? Kan det være en blanding av alt dette som gir livet mening?

Med oss har vi student Helene Kallevik som igjennom tro mener hun har funnet svaret. Vi har også med professor i filosofi James McGuirk. Han hjelper oss med dype perspektiver og interessante vinklinger.

HJELP - jeg er blakk!

Episode 5 «Studentøkonomi»

«HJELP - jeg er blakk!» En av de største bekymringene en student kan ha er å gå tom for penger. Hvordan er den økonomiske situasjonen for dagens studenter? Er det bare fryd og gammen, eller konkurs og falitt? Og hva gjør vi for å være i balanse?

Få med deg tips, triks, og oppmuntrende ord - du er ikke alene. Vi snakker med studentene Pernille og Silje om hvilken rolle økonomi spiller i deres studentliv, og vi har en lærerik og interessant samtale med administrerende direktør for lånekassen, Nina Schanke Funnemark.

KRISE - det er eksamen!

Episode 6 «KRISE - det er eksamen» 

Hva gjør du når det skikkelig knyter seg i magen, og panikken herjer fordi eksamen nærmer seg? Vi gir deg innspill og tips før eksamen; hvordan disponere tid og krefter, hvordan tenke om eksamen og hvordan forholde seg til pensum.

Vi snakker med førsteårsstudentene Line og Viktor om hvordan livet er når det nærmer seg eksamen, og vi ringer ekspert Olav Schewe, som har skrevet boken «Superstudent». Han gir oss de beste tipsene til hva som er lurt å gjøre for å studere smartest og få mest ut av studiene.

Velkommen til studenttilværelsen

Ekstra: «Ny student spesial» 

Ny student til høsten? Så spennende, og så skummelt på en gang! Flytte til ny by... ansvar for seg selv... kjenner ingen… savner venner og familie…

Ta det med ro. I denne spesialutgaven av podcasten «Valle & Strømsnes setter studenten først og fremst» gir vi deg tips og råd om hvordan du skal klare denne krevende overgangen best mulig. Vi snakker om hvordan du skal komme i gang å etablere deg i studentlivet – både faglig og sosialt, og hvordan du skal lykkes som student.

Velkommen til studenttilværelsen!

Andreas Vestvann Johnsen og Andrea Nordvik. Bildet er tatt i øyeblikket de snakker i episoden. Begg
Studentvert og podcastvert Øystein Strømsnes, han sitter i studio med øreklokker på hodet og mik