Valle & Strømsnes sesong 2

Med tema som sinte gutter, ensomhet og kjærlighet.

Gå til podcast

Valle & Strømsnes sesong 2

Sinte gutter, ensomhet og kjærlighet er noen av temaene som blir diskutert med studenter og fagfolk i podcasten Valle & Strømsnes setter studenten først og fremst i sesong 2.

«Engasjement – jobbe gratis sa du?» 

Episode 8 «Engasjement» 

Synne Hansen har spist middag hjemme to ganger siden studiestarten, og får masse energi av å være sosial og å ha noe å holde på med hele tida, mens Daniel Kibsgaard mener fritiden er veldig dyrebar, og han jobber ikke gratis. Uten engasjerte studenter er det mye som går i stå. Alt fra studentdemokrati, foreninger og interessegrupper står i fare for å miste oppslutning.

Så hva er det som gjør oss engasjerte? Er det bare for noen få, eller er det noe alle burde tenke over? I denne podcasten undersøker vi engasjementets hva, hvordan, hvorfor og hvem.

Hvordan skal du nå målet ditt om en god utdannelse? 

Episode 9 «Hvordan lykkes som student?» 

Dette er et spørsmål som mange studenter stiller seg - eller kanskje burde stille seg? Studieleder Gisle Pettersen og fersk student Aurora Lilleløkken møter Valle & Strømsnes og diskuterer forventninger og hva det det betyr å lykkes, og gir deg konkrete og matnyttige tips. 

Forhold, flørt og sjekking

Episode 10 «Love is in the air»

Hva er det å være i et forhold, og hvordan finner vi den vi vil være sammen med? Er det slutt på dating og flørting, men i stedet rett på godsakene? Vi snakker mer om det å være - eller ikke være - i et forhold. Om alt fra den nervøse og usikre starten til at man er sikker på at den andre er en vi vil være sammen med - kanskje for alltid.

Møt Malin som synes Tinder er superkleint, men er der likevel, og Kristian som aldri har vært ordentlig forelsket. Studentene Malin Hjorteland og Kristian V. Colakov forteller sine historier om dating og flørting, og forhold de har hatt.

Helsesykepleier Anne Bentzrød jobber i ung.no, forteller oss hva ungdom i dag er opptatt av og lurer på når det kommer til forhold.

Hva er det med alle disse sinte guttene?

Episode 11 «Skikkelig FORBANNA%#"¤%&» 

Det ser ut som det er mye aggresjon og sinne ute i det store samfunnet i dag. Vi ser det i kommentarfelt, i debatter og i statistikker. Er det så mye som det virker som? Og hva er det med alle disse sinte guttene som det snakkes om? Hvor er de, hva er de sinte for og hvem er de?

I denne podcasten undersøker vi hva sinne og aggresjon er, hvor det kommer fra og hvem som kjenner mest på disse destruktive kreftene. Vi snakker om ulike typer aggresjon, både den som vender seg mot oss selv og den som går ut over andre.

Vi har med oss den kjente psykologen Svein Øverland. Han jobber både innen barne- og ungdomspsykologi og rettspsykologi. Han har forsket på og møtt mange sinte. Vi har også med oss Thor Einar Torrissen som har en fortid som en av de sinte guttene. I dag er han gatesosionom i Kirkens Bymisjon og jobber tett på mennesker som også kjenner på mye aggresjon.

Hvorfor føler vi oss så ensomme?

Episode 12 «Ensomhet» 

Studentene Helene Mørkved Glorud og Haakon Spenning deler sine historier, og filosof og professor James McGuirk hjelper oss med å få perspektiver på ensomheten.

I flere undersøkelser er det mange som forteller at de er ensomme. Blant studenter viser statistikk at 30 % kjenner på følelsen av ensomhet, og hele 10 % opplever at de er ensomme. Vi stiller spørsmål om hva ensomhet er, er det blitt mer av det, og hva skal til for at de som er ensomme ikke skal være det mer?

I denne søte juletid

LIVE episode «Julespesial»

Trenger du en liten lesepause, eller er du ferdig med eksamen kanskje? Uansett, nå kan du legge bort bøkene en liten stund, og kjenne på ekte julestemning fra Valle og Strømsnes i vår aller første julespesial.

Studentene Emma Giskås og Lars Glomsvoll forteller om sine juletradisjoner, forventninger og gleder, og Svein prøver seg som utegående reporter. Hvordan står det egentlig til med eksamensnervene? Klarer studentene å glede seg til jul? Denne podcasten ble gjort live og direkte fra gråsona i Bodø, samkjørt med arrangementet om gratis julegrøt for alle studenter. Superkoselig! 

Student Malin Hjorteland, hun har langt mørkt hår. Hun har sort gener og smiler.
Gisle Pettersen, han har lys blå skjorte. Han sitter på en sort stol med øreklokker på hode og m