Valle & Strømsnes sesong 3

I sesong 3 er Valle & Strømsnes i karantene!

Gå til podcast

Valle & Strømsnes i karantene

Hør sykepleierstudent Camilla fortelle fra Covid 19-testlokalet på legevakta. Og hva sier egentlig rektor Hanne Solem Hansen om måten studentene har taklet omstillingen? 

Student på stengt universitet? 

Valle & Strømsnes I KARANTENE #1

Hva gjør isolasjon og koronafrykt med oss? På en meters avstand hjemme hos Valle spiller "Valle & Strømsnes" inn podcast om koronasituasjonen.

Vi ringer studentrådgiver Kirsti i Trøndelag og får gode tips og råd til å være en effektiv hjemmestudent. Vi ringer også student Maria som sitter på hybelen sin i karantene. Hvordan er det egentlig? Får hun gjort noe fornuftig? Og får hun i seg mat når hun ikke engang får lov å gå på kjøkkenet?

I tillegg får du høre om en russisk Netflix-serie og andre serietips, digitale gitartimer, og litt folkeopplysning om viruset. Og om ikke det er nok så blir det også ei urfremføring underveis i episoden.

Ikke få panikk, løsningene kommer! 

Valle & Strømsnes I KARANTENE #2

Har du fått trøbbel med økonomien på grunn av korona? Ikke få panikk, ikke avbryt studiene!

Mange studenter har plutselig mistet deltidsjobben og befinner seg i en skikkelig økonomisk knipe. Andre lurer på hvordan i all verden undervisningen skal kunne opprettholdes. Og vi kan vel alle være enige om at den nye hjemmehverdagen byr på utfordringer for blant annet sosialt samvær og fysisk aktivitet.

Valle & Strømsnes er fortsatt i en slags karantene, og vil gjerne belyse noen av disse spørsmålene gjennom en prat med proffene.

  • Julie Størholdt Sivertsen er fag og læringsmiljøpolitisk ansvarlig i NSO (Norsk studentorganisasjon). Hun kommer med noen veldig gode råd til studenter med økonomiske utfordringer.
  • Professor i musikk ved Nord universitet, Rune Mathisen, kan fortelle at de har tatt omstillingen til digital undervisning på strak arm, og har kommet opp med noen elegante og kreative løsninger.
  • Vår egen dyktige studentvert i Mo i Rana, Martine Mikkelsen byr på noen knallgode tips til hvordan du kan holde kontakt med venner og være i aktivitet – selv om du er isolert i eget hjem. 

Student i frontlinja

Valle & Strømsnes I KARANTENE #3

Hvordan står det til med din koronakondis? Dagene flyter kanskje litt i hverandre, de vanlige miljøforandringene er ikke der, og vi bruker myyye tid hjemme.

Mens mange av oss surrer med hvilken dag det er må andre stå på for fullt. Camilla Andersen er sykepleierstudent på 2. året og hjelper nå til med å teste folk for Covid 19. Vi har tusen spørmål! Hvordan foregår en test? Kan alle komme og teste seg? Er hun ikke redd for egen smitte?

Vi drister oss også til å ringe Hanne Solem Hansen, rektor på Nord universitet, for å høre om de har «kontroll på greiene». Hva skjer med eksamen? Hvor lenge blir universitetet stengt? Og hvordan har studenter og ansatte taklet overgangen?

Gled deg også til en ny urfremføring fra bandet Los Coronas; «Staying at home» woop woop!

Studentrådgiverne kan hjelpe deg i denne spesielle perioden

Om du trenger noen å snakke med er alle våre studentrådgivere tilgjengelig på telefon og Skype, og vit at ingen spørsmål er for små eller for store for å stille dem. Rådgiverne vil hjelpe deg så godt de kan slik at du kan fortsette med studiene og ha det så godt som mulig i denne vanskelige perioden.

Sort hvit bilde av Valle og Strømsnes. Valle har briller og mørkt hår. Strømsnes har skjegg, mørkt hår og ser litt bestemt ut. Med rød skrift står det "KARANTENE"

Camilla Andersen
Camilla Andersen, sykepleierstudent på 2. året
Hanne Solem Hansen
Rektor ved Nord universitet, Hanne Solem Hansen
Julie Størholdt Sivertsen
Julie Størholdt Sivertsen er fag og læringsmiljøpolitisk ansvarlig i NSO (Norsk studentorganisasj
Rune Mathisen
Professor i musikk ved Nord universitet, Rune Mathisen
Martine Mikkelsen
Studentvert Mo i Rana, Martine Mikkelsen
Maria Victoria
Student Maria Victoria var i karantene i noen dager