w

Statsministeren åpnet Mørkvedlia studentpark

Med panoramautsikt til Børvasstindene og Saltfjorden åpnet statsministeren Mørkvedlia studentpark

28.08.201810:33 Ane Karlsen

Gir kjærlighet til Nord-Norge

Fredag 24. august kom statsminister Erna Solberg til Bodø, og foran gjester og ansatte kunne hun erklære Mørkvedlia studentpark for offisielt åpnet. Og statsministeren var mektig imponert.

– Studentboligene er plassert sånn at de vil gi en kjærlighet til Nord-Norge. For hvis du våkner opp og ser på denne horisonten hver eneste dag så må det være en inspirasjon til å være her, og fremelske forholdet til Nord-Norge, sa Erna Solberg i talen sin.

Forebygger ensomhet

Og hun løftet særlig frem viktigheten av de sosiale sonene og møteplassene studentene har tilgang til i Mørkvedlia. Ensomhet er en av utfordringene studenter kan oppleve når de flytter til et nytt sted, men bygg med tilrettelagte fellesarealer vil kunne bidra til å forebygge og redusere denne opplevelsen. – Det å kunne lage mat sammen, se TV sammen, slå av en prat med noen. Det hadde vært fint å være student i dag og bo sånn som dette, sa statsministeren.

Godt å være student her

Konstituert direktør i Studentinord, Jacob Normann, ledet åpningen; – Dette er den største satsingen på studentboliger Studentinord har gjort, og vi er svært stolte over resultatet. Vi har valgt løsninger som gjør at det er godt å være student her.

Hyblene i Mørkvedlia har høy standard og smarte løsninger, og alle enhetene har eget bad. Det er lagt vekt på gode sosialrom og fellesområdet i hele anlegget, og nærheten til universitetet gjør det svært attraktivt å bo her.

Statsministeren testet felleskjøkkenet

Studentleder i Bodø, Andrea Nordvik, var også begeistret over å vise frem Mørkvedlia til statsministeren. – Dette er noe av det flotteste jeg har sett, og jeg er veldig stolt. Her er det gjort noe veldig viktig, og veldig riktig, sa hun i sin tale. Etterpå tok hun med seg statsministeren for å vise henne rundt på bygget, og for å la henne prøve seg på å lage studentmat på et felleskjøkken. 

– Dette må være et av de fineste prosjektene vi har i Norge, kunne Erna Solberg fortelle.

Per Jarl Elle, Nord universitet
Per Jarl Elle, Nord universitet

Relaterte artikler