Studentlivet i Nesna

Nesna ligger ute på spissen av ei halvøy som strekker seg ut i havgapet på Helgelandskysten. Med fjellet i ryggen har du hav på alle kanter. Omkranset av tre øyer og en fantastisk kystnatur, bys det på mange muligheter for den som liker seg ute.

14.04.201611:40 Line Johansen

Velkommen til Nesna!

Nesna er ikke stort, men har et stort hjerte. Det bor ca. 1900 mennesker her og mange av dem kommer fra ulike deler av verden. Du finner et trettitalls nasjonaliteter representert her. I tillegg til det kommer studenter fra hele Norge og deler av verden hit for å studere. Det er kort vei til de to dagligvarebutikkene og du har alt innen gangavstand. Vi har ikke mange puber og restauranter, men de vi har er folkelige og trivelige. Det skjer mye her. En drøss med lag og foreninger gir gode muligheter til å fylle fritiden med noe meningsfullt.  

STUDIESTEDET NESNA

Nesna har vært et studiested i snart hundre år og utdannet tusenvis til læreryket og andre viktige funksjoner i samfunnet som innen musikk, kunst, kultur og sykepleie. Studentene har alltid satt sitt preg på Nesna, og i 2015 fikk Studentsamfunnet kommunens kulturpris for sitt engasjement på tettstedet.

TRENING, FRITID OG FRILUFTSLIV

På Nesna ligger alt til rette for en aktiv fritid. Studenter som ønsker å låne utstyr eller fasiliteter til ulike aktiviteter kan ta kontakt med studentrådgiver Truls Dahl. Vi kan tilby bl.a soveposer, friluftsutstyr, sykler og treningshall.

Ønsker du å drive med andre aktiviteter finnes det kor, hornmusikk, teater, idrettslag med ulike sportsgrener, maleklubb, skytterlag, jeger og fiskeforening og mye mer.

Nesnafjellet er også et populært sted for de som driver med paragliding.

TRANSPORT

Mo i Rana med sine 18 000 innbyggere ligger 60 minutter unna med buss. Litt nærmere med en ferge imellom finner du Mosjøen og Sandnessjøen. Alle byene har flyplass. Mo og Mosjøen har også togforbindelse sørover og nordover, med Oslo i den ene enden og Bodø i den andre. Det finnes også båtforbindelse opp og ned langs kysten, så det er lett å komme seg til og fra. Vi ønsker deg velkommen.

Nord universitet om studiestedet Nesna

Foto:
Hovedbilde: © Raymond Engmark