Studentlivet i Nesna

Nesna ligger ute på spissen av ei halvøy som strekker seg ut i havgapet på Helgelandskysten. Med fjellet i ryggen har du hav på alle kanter. Omkranset av tre øyer og en fantastisk kystnatur, bys det på mange muligheter for den som liker seg ute.

Velkommen til Nesna!

Nesna er ikke stort, men har et stort hjerte. Det bor ca. 1600 mennesker her og mange av dem kommer fra ulike deler av verden. Vi har et lite og kompakt sentrum, med butikker og servicetilbud.  

Nesna har vært et studiested i over hundre år og utdannet tusenvis til læreryket og andre viktige funksjoner i samfunnet som innen musikk, kunst, kultur og sykepleie. Studentene har alltid satt sitt preg på Nesna, og i 2015 fikk Studentsamfunnet kommunens kulturpris for sitt engasjement på tettstedet.

TRENING, FRITID OG FRILUFTSLIV

På Nesna ligger alt til rette for en aktiv fritid. Studenter som ønsker å låne utstyr til ulike aktiviteter kan ta kontakt med BUA.

TRANSPORT

Mo i Rana med sine 21 000 innbyggere ligger 60 minutter unna med buss. Litt nærmere med en ferge imellom finner du Mosjøen og Sandnessjøen. Alle de tre byene har flyplass. Mo og Mosjøen har også togforbindelse sørover og nordover, med Oslo i den ene enden og Bodø i den andre. Det finnes også båtforbindelse opp og ned langs kysten, så det er lett å komme seg til og fra. Vi ønsker deg velkommen.

Nord universitet om studiestedet Nesna

Relaterte artikler