w

Studentlivet i Nesna

Nesna ligger ute på spissen av ei halvøy som strekker seg ut i havgapet på Helgelandskysten. Med fjellet i ryggen har du hav på alle kanter. Omkranset av tre øyer og en fantastisk kystnatur, bys det på mange muligheter for den som liker seg ute.

14.04.201611:40 Line Johansen

Velkommen til Nesna!

Nesna er ikke stort, men har et stort hjerte. Det bor ca. 1900 mennesker her og mange av dem kommer fra ulike deler av verden. Du finner et trettitalls nasjonaliteter representert her. I tillegg til det kommer studenter fra hele Norge og deler av verden hit for å studere. Det er kort vei til de to dagligvarebutikkene og du har alt innen gangavstand. Vi har ikke mange puber og restauranter, men de vi har er folkelige og trivelige. Det skjer mye her. En drøss med lag og foreninger gir gode muligheter til å fylle fritiden med noe meningsfullt.  

STUDIESTEDET NESNA

Nesna har vært et studiested i snart hundre år og utdannet tusenvis til læreryket og andre viktige funksjoner i samfunnet som innen musikk, kunst, kultur og sykepleie. Studentene har alltid satt sitt preg på Nesna, og i 2015 fikk Studentsamfunnet kommunens kulturpris for sitt engasjement på tettstedet.

STUDENTSAMFUNNET

I mange år har studentsamfunnet stått bak utallige konserter med kjente norske artister. Studentsamfunnet driver sin egen studentbar og har arrangement som studentquiz, DJ's, filmkvelder, temafester osv. Studentene står selv for drift og aktivitet i nært samarbeid med Studentinord.

TRENINGS-, FRILUFTS- og FRITIDSLIV

På Nesna ligger alt til rette for en aktiv fritid. Studenter som vil trene får gode priser på de to lokale treningsklubbene. I tillegg har de som studerer idrettsfag egne flotte fasiliteter. Studentene har egen studentidrettsgruppe som disponerer treningshallen ved universitetet to kvelder i uka. Her er innebandy en populær aktivitet.

Alle kan benytte seg av naturen som ligger rundt oss. Studentverten har camping- og fiskeutstyr til utlån for de studentene som vil utforske kysten vår. Vil du ut på havet kan du få lånt deg en robåt. Vil du drive øyhopping får du lånt deg en sykkel og tar ferga ut. Her oppe i nord finner du også de beste forholdene for den som er interessert i jakt og fiske.

Nesnafjellet er også et populært sted for de som driver med paragliding.

Ønsker du å drive med andre aktiviteter finnes det kor, hornmusikk, teater, idrettslag med ulike sportsgrener, maleklubb, skytterlag, jeger og fiskeforening og mye mer. Studentverten hjelper deg med å finne det du er ute etter.

TRANSPORT

Mo i Rana med sine 18 000 innbyggere ligger 60 minutter unna med buss. Litt nærmere med en ferge imellom finner du Mosjøen og Sandnessjøen. Alle byene har flyplass. Mo og Mosjøen har også togforbindelse sørover og nordover med Oslo i den ene enden og Bodø i den andre. Det finnes også båtforbindelse opp og ned langs kysten, så det er lett å komme seg til og fra. Vi ønsker deg velkommen.

Nord universitet om studiestedet Nesna

Foto:
Hovedbilde: © Raymond Engmark