Teams veiledning

Lær hvordan du laster ned Teams og blir med i et møte.

Veiledning 

Last ned Teams og bli med i et møte - klikk her for å se veiledningen

Microsoft Teams er for alle

Hvis du ønsker å utforske og lære mer om Teams kan du gjerne ta en kikk på siden "Hjelp og læring for Microsoft Teams". 

Har du spørsmål om bruken av Teams kan du kontakte nærmeste leder, eller kommunikasjonsavdelingen.

Forskjellen på Team og kanal

Et team er en gruppe personer som settes sammen på bakgrunn av avdeling, prosjekter eller faste samarbeid på tvers. 

Ledere oppretter team og definerer hvilke personer som skal være med i teamet, mens all kommunikasjon foregår i kanalene. 

Et team består av en eller flere kanaler. Kanalene er egne arbeidsområder innad i teamet, hvor team-medlemmer har muligheten til å samarbeide om prosjekter/aktiviteter osv. Hver kanal har et eget lagringsområde i SharePoint-området til teamet. Alt som gjøres og deles i kanalen lagres der.

Det finnes to kanaltyper; standard og privat. Vær obs på at det ikke er mulig å endre kanaltype etter at kanalen er opprettet.

  • Standard kanal
    En standard kanal er åpen for alle medlemmene i teamet. Alle i teamet har tilgang til alt som gjøres i kanalen.
  • Privat kanal
    En privat kanal er kun tilgjengelig for bestemte medlemmer. Den som oppretter kanalen bestemmer hvem som skal være med i kanalen. Det er kun mulig å legge til personer som fra før av er medlem i teamet. Kanalen er kun synlig i kanaloversikten for de som er medlemmer av kanalen.

Du kan se om en kanal er åpen for teamet eller privat ved å sjekke ikonet øverst i høyre hjørne.

Chat

En chat er bare mellom deg og den/de andre i chatten. Legges en ny person til i chatten vil den nye personen ikke se det som tidligere har blitt snakket om i chatten.

Varslinger

I alle team og alle kanaler kan du selv velge innstillinger for om du ønsker å bli varslet. Trykk på de tre prikkene ved siden av team- eller kanalnavnet, og skru av og på det som er relevant og viktig for deg. Blir du tagget får du varslinger likevel!

Tagging

Tagger du noen, altså skriver en @ foran navnet til noen, vil vedkommende få varsel uansett. Det kan være lurt – det er ikke alle som har på varslinger.

Tagger du teamet eller kanalen, altså skriver en @ foran team- eller kanalnavnet vil alle teammedlemmer få varsel uansett. Nyttig hvis du vil sikre deg at alle i kanalen eller teamet får varsel.

Få en ryddig og oversiktlig kanal

Når du starter en samtale om et nytt tema er det lurt å bruke korte overskrifter som beskriver temaet som skal diskuteres. Klikk på A-en for å formatere innlegget ditt.

Skal du svare på et innlegg/en samtale bør du ikke lage et nytt innlegg, men svare i samme tråd som der samtalen startet. På denne måten beholdes dialogen samlet, og det er lett for andre å følge logikken og rekkefølgen i praten.