Bærekraftig termokopp

Termokoppen fra Studentinord får du kjøpt på alle våre studiesteder.

For english click here


Spar miljøet – og penger

Studentinord tilbyr en bærekraftig termokopp som gir deg sjansen til å bidra til redusert forbruk av pappkopper. Vi synes dette er en flott måte å redusere vårt fotavtrykk på miljøet, og håper vi har mange med oss. For deg som er glad i kaffe er det heller ingen tvil om lønnsomheten! 

Priser og fordeler

Termokoppen fås kjøpt på alle våre studiesteder. Den har skrulokk, og holder kaffen varm under forelesning, mens du kan ha god samvittighet og spare penger.

 • Studentpris termokopp kr. 49,-
  Pris pr. påfyll med kaffe i termokoppen er kr. 10,-
  Prisene gjelder vanlig filterkaffe, og ikke ferskbrygget kaffe.
 • For studenter på Levanger vil kaffebonger fortsatt være gyldig. For 20 klipp av kaffe på krus eller termokopp betaler studenter kr. 200,- og ansatte kr. 240,-.
 • For politistudenter vil vi opprettholde den nasjonale kaffeavtalen.

Vi setter fokus på miljøet

Termokoppen er et av de mest synlige miljøtiltakene vi gjør i Studentinord. Vi jobber for å være en miljøvennlig kantine, og all emballasje vi bruker er hundre prosent nedbrytbar. Vi vurderer stadig mulige nye samarbeidspartnere for å nærme oss ytterligere behovet for å være bærekraftig. 

Vi håper den nye termokoppen vår vil erstatte mange mange pappkopper, og dermed ha en positiv miljøeffekt. Hver enkelt student og ansatt vil dermed være med og ha en påvirkningskraft på hvor miljøvennlig koppen blir. Gøy, ikke sant?

Ta saken i egne hender og invester i en solid og god kopp du kan bruke igjen og igjen!

Fun facts om kaffe

 • I dag er nordmenn er blant de mest kaffetørste i hele verden. Hver av oss drikker i gjennomsnitt 1825 kopper pr år. Det tilsvarer 146 liter kaffe.
 • Kaffe er egentlig et bær. Det er på størrelse med et kirsebær, og kaffebønnene er steinene i bæret. De vokser på trær som først blomstrer fire-fem år etter såing. Ni måneder etter blomstring er bærene modne, og en kilo ferdig brent kaffe krever rundt 5000 av dem.
 • Kaffe inneholder antioksidanter. Faktisk har få eller ingen andre ting vi putter i oss så mye antioksidanter som kaffe. Og antioksidantene kan redusere faren for at vi pådrar oss kreft, hjertesykdommer og en rekke, andre sykdommer.
 • Verdens dyreste kaffe heter Kopi Luwak og koster rundt 300 kroner koppen. Den lages ved at en asiatisk palmesivett, en slags sumatrisk villkatt, spiser kaffebær og fermenterer dem i magen. Siden den kun klarer å fordøye kjøttet, kommer bønnene hele ut i avføringen. De er innsatt med enzymer og skal ha en myk, sjokoladeaktig smak. Smaken er som baken, sier det!
 • Det tar om lag 10 minutter før du begynner å merke koffeineffekten etter at du har tatt den første slurken.

 Fun facts om miljø og sortering

 • Plastemballasje: Visste du at både Brasil og Portugal har spilt i fotball-VM med drakter av resirkulerte plastflasker?
 • Papp/kartong: Ved å gjenvinne 100 grandis-esker sparer vi like mye energi som en tørketrommel som står på i 12 timer!
 • Klær: Dersom du kjøper et brukt klesplagg i stedet for et nytt hver måned, er du med på å kutte nesten 500 kilo CO2 utslipp i løpet av et år. 

Kilder: https://meny.no/Tema/Kaffe/Fakta-om-kaffe/ og https://arim.no/avfall/fun-facts

 

 

 

 

Termokoppen er sort med sølv Studentinord logo på midten. Den er plassert inni en grønn sirkel me