Studentvertenes 10 beste tips til deg som er hjemme

Spis sammen(!), lær deg noe nytt, og - no more FOMO! Her får du mange gode tips til hjemmehverdagen.

For english click here

Studentvertenes 10 beste tips 

Uansett om du er i karantene eller ikke så er vi alle anbefalt å holde oss mest mulig inne i vår egen bolig for tiden. 

Guri, Øystein og Martine er studentverter i Studentinord, og de deler gjerne sine beste tips til hva du kan finne på for å ha det gøy, være litt fornuftig, og holde kontakt med omverden. 

#1 Les en bok

Har du en bok du lenge har hatt lyst til å lese, men aldri tatt deg tid? Nå har du sjansen. Det finnes flere e-bok og lydboktjenester du kan benytte, for eksempel Fabel eller Storytel

Nasjonalbiblioteket har også utvidet og forenklet tilgangen til Nettbiblioteket. Her er alle norske utgivelser t.o.m. 2016 tilgjengelige fra hjemmekontor og hjemmestudier!

Øystein holder for tiden på med boka "Noe tapt og noe vunnet" av Tara Westover. 

#2 Ut på tur

Frisk luft gjør underverker. Uansett om du er i karantene eller ikke så er det lov å gå ut og trekke frisk luft, bare sørg for god avstand til andre.

Finn en tursti, utforsk nye bystrøk, gå rundt huset eller opp på en liten fjelltopp. Er det ennå snø der du bor så er en skitur å anbefale. Laster du ned appen "Skisporet" er du alltid oppdatert med løypestatus på 23000 km skiløyper fra 450 skisteder i Norge.

Sett favorittpodcasten (vi anbefaler selvfølgelig "Valle & Strømsnes setter studenten først og fremst"!) eller -musikken på øret som ekstra motivasjon, eller ta inn omgivelsene med alle sanser.

#3 Rydd i klesskapet

Kjedelig? Neida, nå har du jo god tid! Martine har prøvd, og hun mener i alle fall at det føles skikkelig godt etterpå. Kvitt deg med plagg du ikke bruker uansett, så blir "skattene" lettere å få øye på.

#4 Lær deg noe nytt

Ta et nettkurs, se "how to"-filmer på YouTube, spør nettverket ditt om de kan vise deg. Det kan være alt fra tegning, strikking, meditasjon, gitar- eller andre instrumenter, matlaging eller treningsøvelser. You can do it! 

#5 Spis sammen(!)

Ja, det er vel absolutt mulig. Dekk til et koselig bord og inviter venner og familie til et måltid på Skype, Teams eller Facetime.

#6 Ring en venn

- eller en gammel bekjent? Søsken, bestemor, tante - tenk så glad de blir! Ta vare på hverandre. Hyggelig for deg, hyggelig for dem.

#7 Trene hjemme

Her er det mange muligheter. 

  • Martine anbefaler den store YouTube-profilen Yoga with Adriene. Et uendelig antall yogatimer med mange ulike formål. Lettbeint og tilgjengelig, noe for alle.
  • Guri har testet ut gruppetrening på live-stream video, og synes det fungerer overraskende bra. Finn ut hva ditt treningssenter tilbyr, eller organiser fellestrening på videosamtale med venner!
  • Øysteins mantra er «Den beste treningen er den som det blir noe av». Ikke legg lista for høyt – pass på at du får rørt deg litt hver dag.
  • Treningsappen Mized er også et hot tips gode hjemmetreningsøkter med lite utstyr eller bare egen kroppsvekt. På YouTube finner du effektive treningsøkter uten utstyr. Se for eksempel Pia Seeberg, Funkygine eller Shape Up. Shape Up har også proffe yogaøkter på norsk!

#8 Skriv dagbok

Tenk så spennende å kunne lese om dette senere! 

#9 Mat og drikke

Husk å spise nok og drikke nok vann. Er du i karantene kan du få noen til å handle for deg. Mange butikker tilbyr utkjøring av mat, og det finnes også lokale Facebook-grupper der folk tilbyr å hjelpe. Forsøk å spise variert. Få i deg en regnbue av grønnsaker og bær hver dag, så er du bedre rustet til hverdagen - og studiene.

#10 No more FOMO

Ta denne tiden til å roe ned. Pust med magen - spesielt hvis du føler deg urolig.
Nå har du faktisk mulighet til å slappe av hjemme om kvelden, uten FOMO. Det er ingen andre som gjør noe spennende uansett! 

Bonustips fra studentrådgiverne: Hold på døgnrytmen

Prøv å stå opp til vanlig tid, og ha struktur på dagen. Det kan hjelpe både for nattesøvnen og produktiviteten. Det kan være ekstra viktig ha en struktur på lesingen nå. 

Synes du dette er vanskelig eller har du lyst til å prate med noen er du velkommen til å kontakte studentrådgiverne. De er der for deg!

Relaterte artikler