Viktig og hjertevarm hilsen til alle beboere

5. mai 2020

Hei, kjære beboer

Nå er eksamenstiden over oss. Tross korona, stengt campus og mange nye regler å forholde seg til så kommer denne travle, spennende og - for mange – intense perioden med eksamen.

Respekt for deg – respekt for meg

Det å fortsatt ha et samhold med andre beboere og medstudenter – og beholde følelsen av å være student – er viktig, og mange er fortsatt på sin studentbolig. Kanskje enda mer enn før må du vise hensyn til de du bor sammen med. Mens du er ferdig med din første eksamen og feirer med høy musikk, kan være at hun som bor under deg forsøker å konsentrere seg om hjemmeeksamen, eller kanskje han som bor vegg i vegg pugger til morgendagens store test. Det kunne vært omvendt, så vi ber deg bare tenke deg om.

Tips når du har eksamen: Heng opp en lapp på døra di med beskjed om at du har eksamen. Så er det ingen tvil!

Finn det positive i reglene

Vi må alle følge nasjonale råd om smittevern, men husk at det faktisk er lov å møtes i mindre grupper. Nå som våren begynner å vise seg for oss lenger nord i landet er det godt å gå ut. Er du heldig vil du kjenne sola varme i ansiktet, ellers er det bare å barske seg opp og tåle litt regn og vind. Da er det jo ekstra godt å komme inn igjen.

Tips: Ta med en tidligere eksamensoppgave ut, diskuter med en medstudent eller to. Eller bare ta en pause, og rusle en tur med en venn.

Be om hjelp med hevet hode

Vi ønsker at du skal lykkes, vi er din heiagjeng. Har du det du trenger? Er det noe du skulle ønske du fikk hjelp til? Selv den beste står fast av og til. Studentrådgiverne er her for deg - praktisk, taktisk eller emosjonelt.

Lykke til, ofte kan du mer enn du tror! 

Nyttige lenker