Hva synes foreldrene om Studentongan barnehage?

Det er mange viktige spørsmål å ta stilling til når man skal velge barnehage. Les hvordan noen foreldre fra Studentongan opplever sin barnehage.

For english click here

Noe av det viktigste jeg kan si om barnehagen er at vi alltid blir tatt så godt imot når vi kommer inn døra. De voksne møter deg med «God morgen» og «Heia» og et stort smil, og det er helt ekte og naturlig. Det gjør at man får en god følelse når man går derfra. Det høres banalt ut, men er veldig viktig, sier Marianne Arntzen-Nordquist.

Personale som snakker med barna, ikke til dem

Barnehagen er på en måte barnets jobb. Mange barn tilbringer åtte til ni timer i barnehagen hver dag, så det er viktig at de føler seg trygge på de voksne, at de har venner å være med, og at de får mulighet til å utvikle seg. Marianne er mor til Alexandra Belle på 3,5 år, og er glad for at hun får fortsette å ha barnet i Studentongan, selv om hun selv er ferdig å studere.  

Mottoet til Studentongan er «Lek og sang og moro hver en dag».

De har musikkverksted, og de har samlingsstund hver dag. Jeg har ofte kommet inn der Vegard sitter og spiller gitar og synger med ungene, forteller Marianne. Vegard Svendsen er en erfaren ansatt i Studentongan, og er en dyktig førskolelærer og rollemodell for barna. Marianne berømmer de ansatte for å ha fokus på å prate med barna, og ikke bare til dem, og hun setter pris på at ungene får være med å bestemme for eksempel hva de vil ha på brødskiva, hva de skal leke eller hvor de skal gå på tur. 

Trygge barn og trygge foreldre

Storesøster Nike Victoria har også gått i Studentongan barnehage, og Marianne tenker tilbake på tilvenningsfasen. Barnehagen har hele tiden vist at de ivaretar foreldrenes ønsker.

Nike var en klatrer, men jeg følte meg helt trygg på at de hadde på sele når de skulle spise, så hun ikke datt. Jeg ønsket at de skulle dele frukten opp i små biter, og da gjorde de det uten å stille spørsmål. De raspet til og med eplet. Og man er selv med å bestemme sovetider, for det er så viktig å følge barnets rytme.

Sovetider er bare noe av det Marianne blir holdt oppdatert på gjennom appen MyKid. I appen legger barnehagen informasjon om hva barna spiser og om hva de gjør i løpet av dagen. De legger ut ukeplan, kommende bursdager, og man kan legge igjen beskjeder begge veier. Veldig lettvint, ifølge Marianne. 

Lite barn i en stor barnehage

Lille Ellinor Andrea på snart 2,5 år startet i barnehagen like før hun fylte 1 år. Mamma og journaliststudent, Suzanne Christine Heide, synes det er luksus at barnehagen ligger kun to minutters gange fra universitetet. Hun setter stor pris på at de ansatte har forståelse for alt stresset som i perioder hører med det å være student, og at det er lett å ha en dialog om det. Hun forteller om den første tiden i barnehagen.

Ellinor Andrea er ei frøken som trenger litt tid på å bli vant til nye folk og omgivelser, og det opplevde både jeg og Ellinors pappa Martin at de tok veldig hensyn til. Til tross for at Studentongan er en stor barnehage, føles det aldri sånn når man kommer inn på småbarnsavdelingen. I starten fikk frøkna ta ting i sitt eget tempo og bli kjent, og vi foreldre fikk lov til å være der sammen med henne til vi var helt trygge på å gå. 

Suzanne skryter av de ansatte i barnehagen, og vil absolutt anbefale andre å søke her.

De er superhelter, de som jobber her! Både den jobben de gjør hele dagen hver dag for at de små skal føle seg sett, hørt, forstått og inkludert, og at de på toppen av alt tar seg tid til å se oss stressede småbarnsforeldre på selv de tyngste gråværsdager også - det er fantastisk! Jeg håper de vet hvor uunnværlige de er!

På tvers av kulturer

Det som likevel kanskje er flottest av alt, er mangfoldet som fins her. Som naturlig konsekvens av tilknyttinga til universitetet, representerer mange av barna, foreldrene og de ansatte også andre nasjoner og kulturer enn den norske. Dette fellesskapet er jeg enormt glad for at veslejenta mi får være en del av, forteller Suzanne.

Anjana Palihawadana og hans kone Florence Perera kommer opprinnelig fra Sri Lanka. De har etablert seg i Norge, og lille Arya Faith på 3 år går i Studentongan barnehage. Foreldrene til Arya snakker en blanding av morsmål, engelsk og litt norsk, men kommunikasjonen med barnehagen har gått smertefritt. De ansatte i barnehagen snakker godt engelsk, og Florence påpeker at det bare er et stort pluss at det både er ansatte og barn fra mange ulike land.

For oss som ikke kommer fra Norge så har er veldig viktig å bli godt integrert og å sosialisere barnet, og det har virkelig vært en stor fordel for oss å være i Studentongan barnehage. Her får Arya bli kjent med kulturen og møte nye venner, sier Anjana.

Barnas eget spa

De har fått bekreftet at de gjorde et riktig valg da de søkte barnehageplass i Studentongan. Personalet er så dyktige, og de har så mange ulike aktiviteter de holder på med. Arya elsker Abels hule, sier Florence. Abels hule er et stort rom i barnehagen der de lager til plaskebasseng for barna. Hit får barna komme fra de er helt små, og lære seg å bli trygg med vannsprut og lek i vann. Det er godt og varmt, fargelys i taket, og store glassvinduer.

Det pedagogiske opplegget er veldig bra, og de lærer nye ferdigheter hele tiden. Studentongan er en veldig fin plass og ha barnet sitt, sier Florence. På selveste 17. mai har de termin for sitt andre barn, og Arya skal bli storesøster.  Og det er ingen tvil om at han skal i samme barnehage, smiler foreldrene.

 

Marianne og Alexandra Belle
Datter sitter på fanget til sin mor, rundt dem er det mye leker
Martin, Suzanne og Ellinor Andrea
En liten familie på tre som er ute på tur
Florence og Anjana
Fotograf Karoline O. A. Pettersen
Abels Hule
Barnas eget spa

Relaterte artikler