Hvordan skal jeg klare å holde struktur på dagen?

5 tips til effektivt tidsbruk når du studerer hjemme.

For english click here

Koronaepidemien påvirker oss alle. Mennesker er forskjellige, og vi reagerer ulikt på utfordringene med sosial distansering. Men de fleste av oss fungerer best når vi har klare oppgaver og klare mål for dagen.

Her er fem tips til en effektiv studiedag hjemme:

1. Kom i gang før det sklir ut

Stå opp om morgenen. Spis en god frokost. Unngå at døgnrytmen sklir ut, selv om du ikke skal møte opp noe sted. Å opprettholde noen rutiner er kjempeviktig! Prøv å komme i gang til omtrent samme tid som du ville gjort om alt var som normalt.

2. Start studiedagen med å legge en plan: dette skal jeg gjøre i dag

En god plan med konkrete oppgaver for dagen gjør det lettere å komme i gang. Hvis du bestemmer deg for hva du skal gjøre, og holder deg til det, kan det få mengden pensum eller størrelsen på oppgaven til å virke mindre overveldende.

3. Planen skal være detaljert

Skriv ned både studiearbeid og andre ting du kan gjøre hjemme, og når du skal ta pauser. Skriv punktliste med klokkeslett. Da blir planen både forpliktende, oversiktlig og enkel å forholde seg til.

4. Planen skal være realistisk

Mange opplever at de er litt mindre effektive nå som vi bare er hjemme. Si «OK, jeg jobber fra 9-14 i stedet for 8-16». Fem timer effektiv studering i løpet av en dag er bedre enn mange timer med middels konsentrasjon.

5. Husk gode pauser, også fra skjermen

Pauser er helt avgjørende for god konsentrasjon. Det er viktig å ha et bevisst forhold til hva som er effektive pauser for deg. Det er lett å ty til skjermen, men etter to timer med Netflix sier mange studenter de slutter å slappe av, og blir urolige i stedet. Fyll pausen med noe som gjør deg godt. Tenk, og kjenn etter: hva fungerer for meg?

Vi tilbyr individuell veiledning

Vil du ha mer info om god tidsplanlegging? Trenger du å lufte spørsmål omkring studiehverdagen i unntakstilstanden? Kan en fast avtale med studentrådgiver bidra til struktur på studiedagen din? 

Husk at du kan snakke med rådgiverne våre på campus, eller på Teams eller telefon. Les om rådgivnings tilbudet her.

Stresset student som er omringet av bøker, bak henne er en tavle med formler og tall
Hvit klokke med sorte visere og en kalender