Din trygghet på studentboligen

Hvem kontakter jeg hvis jeg føler meg utrygg? Hvem må betale for skade og hærverk? Kan jeg ha gjester på overnatting?  

For english click here


Når du bor i en studentbolig hos Studentinord er det vårt fremste mål at du skal trives og føle deg trygg. Men vet du hvem du kan kontakte hvis du opplever det motsatte?

Hvem er vaktselskapet, når bør jeg ringe, og hva koster det?

Securitas AS er vaktselskapet som representerer Studentinord utenom ordinære åpningstider, og de har alle nødvendige fullmakter til å håndtere situasjoner på boliganleggene. De er leid inn av Studentinord, og jobber først og fremst for å trygge bomiljøet, og for å ivareta verdier og eiendom.

Vi oppfordrer alle beboere til å kontakte vaktselskapet i situasjoner der man opplever å være utrygg eller redd. Det koster ingenting.

Det samme gjelder ved vannlekkasje, tekniske problemer, husbråk, eller annet som ikke kan vente til neste dag. Du får ikke faktura for noe av dette, og vi setter stor pris på at du gir oss informasjon slik at problemene kan bli løst så raskt som mulig.

Kontaktinformasjon

  • Boligkontoret har åpent fra 8-15.30, mandag til fredag, og ved akutte problemer i dette tidsrommet ber vi om at du kontakter oss på tlf. 476 20 800.
  • Ved hendelser utenfor dette tidsrommet ønsker vi at du kontakter vaktselskapet
  • Ikke-akutte henvendelser som bytte av lyspære, spørsmål om renhold, bodleie eller lignende, gjør du via appen Studentinord bolig, under Min side - henvendelser.

Men hvem tar egentlig regninga da?

For deg som beboer oppstår direkte kostnader ved å ringe vaktselskapet i utgangspunktet kun ved selvforskyldte problemer, som for eksempel at du har låst deg ute/mistet nøkkelen, og har behov for hjelp til å bli låst inn.

Kostnader og spesifikasjoner for dette finner du i denne oversikten.

Ved skade og hærverk der det ikke er kjent hvem som står bak må Studentinord betale regningen, men midlene hentes egentlig fra husleien Studentinord får inn fra alle beboerne.

Når vi må leie inn ekstra vakthold og renhold får vi dermed en økning i våre driftskostnader, og det vil i ytterste konsekvens føre til økt husleie. Utrykning av vaktselskap på grunn av festbråk, manglende rydding og rengjøring etter fest, møbler som er flyttet rundt på bygget, og søppel og pant som ikke blir tatt hånd om, er andre eksempler på hva husleien av og til må dekke.

Er det greit at jeg har besøk?

Du kan ha overnattingsgjester i din bolig i inntil 7 dager, men du må gi beskjed på forhånd til boligkontoret om hvem som kommer og hvor lenge den/de skal være. Det er viktig fordi det kan oppstå brann eller andre krisesituasjoner, og da må vi ha full oversikt over hvem som bor hos oss, slik at vi vet hvor mange, og hvem, vi skal lete etter.

Deler du kjøkken eller bad med andre leietakere må du spørre dem om tillatelse på forhånd. Du kan ikke ha besøk dersom det er til sjenanse for de andre. Og har du besøk må du selv være til stede under overnattingen eller besøket, og det er ditt ansvar at dine gjester følger reglementet for studentboliger

Hva gjør Studentinord for min sikkerhet?

Vi vil bare at du trives! Derfor må vi være strenge på at regler overholdes - slik at alle beboere kan føle seg trygge og ivaretatt.

Det skal for eksempel ikke være fri tilgang for fremmede å komme inn i boligene. På utsatte steder har vi montert alarm på ytterdørene, og vi ber alle beboere om å hjelpe til å holde disse dørene lukket. Det er for din sikkerhet.

Studentinord er ofte tilstede på boliganleggene på dagtid, og vi har økt vaktholdet fra vaktselskap i tidsrom der vi har sett behov for det. Vi, eller vaktselskapet, er alltid bare en liten telefon unna.

Vi vurderer behovet for sikkerhet kontinuerlig, og ønsker et godt samarbeid med dere som bos hos oss. Ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål.

Hvem andre kan jeg snakke med hvis jeg er utrygg eller har spørsmål?

Studentinord har mange folk som bryr seg. Du er velkommen til å kontakte oss når du trenger det.

Relaterte artikler